Kampdag: Ryger – Krs kl 1800 – Ryger

Kampdag: Ryger – Krs kl 1800

Idag er det cup og vi møter Rema 1000 ligalaget Kristiansand i Stavanger Idrettshall kl 18.00. Vår motstander kommer med et stort favorittstempel og med stortap mot Runar og hjemmetap mot nedrykkstippede Sandnes sist er det kun en overbevisende seier som er godt nok for våre gjester fredag.

I kvaliken gikk Jesper respektløst til verks, fredag må både Jesper og de andre ungguttene opp med brystkassa når fysisk robust Krs lag kommer på besøk Foto: Trine Nessler Wicmann

Våre gjester fra sørlandets hovedstad åpnet overbevisende med hjemmeseier mot Haslum. Med en god sesongoppkjøring i ryggen var det plutselig noen som snakket om at «nye» Krs kanskje kunne ta en av sluttspillplassene. 3 kamper er spilt, sesongen er knapt i gang og mye gjenstår, allikevel har de to siste kampene vært under pari og om det ikke er lys i varsellampene så må nok prestasjonene snu for at det ikke blir lys i lampene. For et hardtsatsende Krs med budsjett vi bare drømmer om og som har hentet en rekke spillere før denne sesongen er de nok ikke bekjent av sesongåpningen. Fredag er det en ting som gjelder. Komme seg videre i cupen, helst på en overbevisende måte.

Vi møtte Krs i oppkjøringen i august og fikk en solid leksjon. Flere av våre spillere var med i kvalifiseringen i mai der vi holdt følge med de i 1. omgang i Kristiansand før de parkerte oss i 2. omgangen. Returen i Stavanger ble aldri spennende, gjestene hadde mer eller mindre avgjort kampen før vi hadde kommet halvveis ut i første omgang. Vi fikk en leksjon i fysikk og det ble gutter mot menn.

Det har vært store utskiftninger hos sørlendingene. Mest merkbart er det nok at Erik Køpp har flyttet til Oslo og spill for Fjellhammer. Spillerne som har forsvunnet ut har blitt erstattet. Krs har gått fra å være en klubb i ingenmannsland i norsk håndball til plutselig få en økonomi som gjør at de kan hente spillere på helt andre hyller enn de fleste andre.

For vår del vet vi at vi står foran en tøff oppgave. Lagene i Rema 1000 ligaen har en annen fysikk, de spiller mot lag som har høyere tempo og alt går fortere og det er mer fysikk i alle dueller. Desto mer imponert var vi at Sandnes klarte å knekke denne koden.Vår unggutter er inne i en periode med tett program. Flere fikk mye spilletid mot Fyllingen, det har vært landslagssamling denne uka og onsdag kveld spilles det NM20 borte mot Sandefjord. Vi har som mål å sende Krs ut av cupen, men samtidig så må vi ha i bakhodet at det kommer viktigere kamper utover høsten.

Blir et kjekt gjensyn med Helgi. Vi ønsker Helgi alt godt, men noe gratis får han ikke på banen..
Foto Hans Lie

Det var en kjekk kveld lørdag når vi slo Fyllingen med god stemning og nesten 500 tilskuere på tribunen. La oss håpe at vi igjen klarer å mobilisere til kamp og at vi får den støtten vi trenger fra tribunene.

Det trenger vi skal vi ha sjanse til seier.