Kan vi slå Viking TIF på nytt? – Ryger

Kan vi slå Viking TIF på nytt?

Onsdag kl 18.00 er det ny hjemmekamp når Viking TIF fra Bergen kommer på besøk. TIF har etterhvert blitt ett lag vi har møtt mange ganger og som har etablert seg som et stabilt godt 1. divisjonslag. Bergenserne har åpnet sesongen på best mulig vis med 4 av 4 seire før oppgjøret i Stavanger.

Kjetil for Viking TIF mot VIking Stavanger i fjor. Nå kommer TIF tilbake og spørsmålet er om Kjetil blir å se med eller uten drakt på onsdag
Foto Atle Mørk Oftedal

Viking TIF har mistet flere spillere før denne sesongen, deriblant Kjetil Johansen som kom til oss. Men med kontinuitet på flere posisjoner og med nye spillere inn har bergensklubben fått en god start. TIFs nye trener Khaled Chentout har fått orden sakene etter at han overtok treneransvaret fra Mika Nurmi før denne sesongen. Spørsmålet er om hvor godt TIF laget er når Sandefjord, Follo og Bergen er motstander. Onsdag tar de turen til Stavanger for å møte revansjesugne rygere som første gang i år går på banen som underdogs og med stor lyst å vise både overfor seg selv og hjemmepublikummet at vi skal reise oss etter to svake kamper.

Foto Stig Håvard Dirdal

Viking TIF er en stor idrettsklubb som har hele 16 idrettsgrener under sin paraply. Meste kjente utøver for tiden er OL mester Blommenfelt som de fleste husker imponerte stort i triatlon øvelsen under OL. Håndballgruppa har ligget i skyggen av Fyllingen Bergen, men nå er som kjent 3 bergensklubber samlet i 1. divisjon og TIF har nok en våt drøm om å overta hegemoniet i Bergen. Om de skulle ta steget opp har de en stor jobb å gjøre for å vekke interessen, kampene i Bergen spilles stort sett for venner og kjente.
Klubben er arrangør av Bergen Marathon og flere andre løp som sikrer klubben inntekter som gjør at de har kunnet hente spillere som andre tilsvarende bydelsklubber bare har kunnet sett langt etter.

For Kjetil ville dette blitt en spesiell kamp. Etter flere år i Bergen har han vært i Stavanger mange ganger i kamper mot både SIF og Viking, nå skulle han ut i krig for Ryger mot TIF. Skadesituasjonen er usikker om mulig at TIF kampen kommer litt for tidlig for den viktige bakspilleren.

Vi står foran årets hittil vanskeligste kamp. Det ser vi fram til, ikke minst at vi skal få mulighet til å reise kjerringa før landslagspausen. Det var ikke mange lyspunktene å ta med med fra Nordstrand, men et var at Trondur er på fullt tilbake etter sin skade og med en hel kamp i beina fra søndagen er vi sikker på at både han og resten av laget skal by TIF på kamp om poengene.

Vi trenger all støtten vi kan få og håper så mange som mulig tar turen til Stavanger Idrettshall for å heie oss fram til seier. Støtte fra publikum betyr alt for oss.