Kapteinen er med videre – Ryger

Kapteinen er med videre

Foto: Trine Nessler Wichmann

Helgi Hildarsson Høydal har signert ny kontrakt og blir en viktig spiller når vi nå tar steget opp i Rema 1000 ligaen. Som du ser av navnet er genene fra ei øy ut i Atlanterhavet og lite ante vel vikingene som erobret Færøyene for om lag 1200 år siden at håndball laget Viking skulle ende opp med en krigersk færøysk viking på linja.

Foto: Trine Nessler Wichmann
Helgi med et av sine 77 mål, denne gangen mot Bodø

Helgi kom til Viking foran 2018/19 sesongen når vi var nyopprykket til 1. divisjon. Tipset om Helgi kom vel via hans landsmann Kjartan Johansen som gjerne ville ha med seg sin dyktige linjespiller. Han kom da skadeplaget og var klar for å komme fullt tilbake på håndballen, og jaggu har han gjort det.

Håndballkarrieren til Helgi startet i færøyske H71 hvor han var fram til han var 15 år. Da gikk turen til Danmark hvor han spilte på ungdomslag i Viborg fram til han var 18 år. Etter 3 år på Færøyene gikk turen igjen til Danmark, denne gang til 1. divisjonsklubben Odder,  før turen gikk nordover til Stavanger sommeren 2018.

I kjent stil
Foto: Martin Knutsson


Helgi lyser innsats- og vinnervilje og har vel aldri gitt etter i en eneste duell. Han er en lagspiller med stor L og stiller alltid opp når du spør om noe og som står opp like mye for laget som for seg selv. Kanskje ikke så rart at han bar kapteinsbindet i fjor.  

De fleste dommere kjenner også godt til han. Hans tøffe spillestil ender ofte med noen 2 minuttere og i inneværende sesong endte han øverst på bestrafningstabellen med 23×2 minuttere på 20 kamper. Året før ble det 16×2 på 16 kamper. Det få nok ikke visste var at han var i inneværende sesong hadde nest mest mål på laget vårt med 77 spillermål.

Nå er han klar for Rema 1000 ligaen og skal med sine vikinger ut i krigen mot de beste lagene. Dette tror vi Helgi gleder seg til og flere motstandere skal nok få merke seg vikingen på linja. Helgi sier dette om det som venter han neste sesong

«Jeg har gjennom de to første årene her slitt litt med skader, men i i fjor begynte jeg å komme i toppform igjen. Jeg trives godt, og etter det vi presterte siste sesong, har vi en plikt til å ta et år i landets beste rekke. Vi har en god tropp som er treningsvillig og sultne på utvikling. Det blir sikkert tøft, men jeg er klar for blå for mine medspillere og Viking.

Foto: Trine Nessler Wichmann

Helgi har også vært å se med den Færøyske drakta og har 14 kamper med A landslaget og nesten 50 kamper på u- landslaget. Høydepunktet der var nok kvalifiseringskampene mot Danmark for et år siden.

Vi gleder oss at Helgi er med videre og med det vet vi at når krigen om poengene starter så står en ekte viking i front for en gjeng unge sultne vikinger.