Kapteinen forlater skuta – Ryger

Kapteinen forlater skuta

Etter 4 sesonger i mørkeblått har Helgi valgt å fortsett håndballkarrieren i Kristiansand.
Men før han forlater Stavanger skal han selvsagt fullføre sesongen og gjøre det han kan for at vi kan være med å kjempe om en av topp plasseringene i 1. divisjon.

Foto: Svein Erik Fylkensnes

Helgi kom til Viking sommeren 2018 og har spilt for oss helt siden opprykket til 1. divisjon. I løpet av de 4 årene har han fått være med på både oppturen med opprykk til Rema 1000 ligaen og nedturen med nedrykket til 1. divisjon. Han har fra første dag markert seg som en lederskikkelse både på og utenfor banen. Hans lederegenskaper har gjort at han har båret kapteinsbindeti 4 år. En rolle han har ivaretatt på best mulig måte for både spillere og klubben. Spesielt når coronaen inntraff og vi stod i en krevende situasjon viste han lederegenskaper som et hvert lag trenger.

Helgi sier dette om veien videre
Etter 4 sesonger blir det desverre slut for meg i Viking. Jeg har elsket hvert sekund av tiden i Stavanger, men nå er tiden inne for å prøve noe annet. Det et heldigvis ikke over ennå, og vi har kamper som skal vinnes i år. Det er mål nummer 1

Styreleder Tor Henrik Knutsen sier dette om at Helgi nå forlater oss.
«Helgi er en spiller som alle lag vil verdsette høyt. Han har svært gode holdninger og er en lederskikkelse både på og utenfor banen. Vi hadde selvsagt håpet på at han ville vært med i «den nye klubben», men respekterer hans valg om allerede nå sikre seg spilletid i Rema 1000 ligaen. Det er bare å ønske han all lykke videre. Vi har vært kjent med at det en tid har vært interesse fra andre klubber rundt Helgi. Det at spillere bytter klubber er en del av topphåndballen. Sammenslåingen med SIF gir oss stor optimisme inn mot neste sesong. Selv om vi mister en nøkkelspiller så er vi overbevist om at vi skal få en sterkere stall neste sesong. Det gledelige er at vi for første gang på mange år kan starte dette arbeidet så tidlig som nå..»

Skal gi jernet for Viking før han drar til Kristiansand
Foto: Hans Lie