Klar for 3 år i Viking – Ryger

Klar for 3 år i Viking

En ny ung lovende spiller tar steget inn i a-troppen til Viking. Vi er svært glad for at den talentfulle hundvåg gutten Jesper Røisland nå har signert kontrakt med oss ut 2024 sesongen.

Vårt kortsikte mål er å berge plassen i Rema 1000 ligaen. Vårt langsiktige mål er å etablere Viking Stavanger i toppen av norsk håndball. Om årets sesong ender med spill i 1. divisjon eller fortsatt Rema 1000 ligakontrakt betyr lite for vår målsetning. Vi vil tilbake i toppen av norsk håndball.

Sist uke signerte veteranen Ole Andre Lerang for 3 år, denne gang er det spiller i andre enden av karrieren, den talentfulle 17 åringen, Jesper Røisland, som blir med i vår langsiktige satsing. Det er viktig for oss å være en foretrukken klubb for de lokale talentene og i så måte er vi glad Jesper velger nå velger å bli med oss de 3 neste sesongene.

https://www.vikinghk.no/2021/01/14/ny-3-arsavtale-med-lerang/

Veldig kjekt og ikke minst veldig motiverende er det første Jesper sier når han får spørsmålet om hvilke tanker han har om å bli tatt opp i Vikings A-stall. Så fortseter han:

Jeg er veldig ydmyk for alle timene med trening som ligger foran meg i mange år fremover for å nå målene jeg har satt meg. Jeg er imponert over miljøet på A-laget med en treningskultur og vinnervilje som gir meg enda mer motivasjon til å ta de nødvendige stegene for å utvikle meg som håndballspiller.

Det er veldig kjekt å få gode tilbakemeldinger fra både trenere og medspillere som gjør at jeg opplever å være en del av et lag som heier på hverandre og at alle vil alle vel.

Trener Scott Harrington har lagt merke til Jespers talent og sier dette om hvorfor han ønsker Jesper med i 3 år.

«Jesper har vist over flere måneder med hospitering solide ferdigheter. Han har et stort potensiale til å utvikle seg som en topp høyre back. Jesper kommer til å bruke de neste månedene til å samle mer erfaring på trening før jeg forventer at han vil bidra mer og mer på laget. Vi har nå sikret oss en av de mest spennende unge spillere i landet og jeg gleder meg til å jobbe videre med Jesper.»

Jesper ble omtalt i Aftenbladets serie om de mest talentfulle guttespillerne i Rogaland.

https://www.aftenbladet.no/sport/i/866kVA/disse-haandballguttene-er-rogalands-stoerste-talenter

Vi vil benytte anledningen til å takke moderklubben Hundvåg for å ha lagt forholdene til rette for at vi som byens toppklubb har fått en ny spennende spiller inn i vår tropp. Bydelsklubbene har vist seg svært viktige når framtidas håndballspillere skal rekrutteres, Alexander Blonz (Sunde) og Gøran Johannessen (Forus og Gausel) er to eksempler på det.

Foto: Terje Ellertsen