Klart for lokaloppgjør – Ryger

Klart for lokaloppgjør

Viking og Nærbø har møtt hverandre to ganger før i toppserien. Det var for 12 år siden. Den sesongen tror vi begge lag helst vil glemme. Sist vi spilte seriekamp i Loen var for 3 år siden, da møtte vi Nærbø 2. Etter nedrykket for 12 år siden har begge klubbene vært i 2. divisjon og har bygget seg opp igjen med hardt arbeid, dugnader og spillere som er villige til å «blø for drakta».

Tore Nygård og Lars Sigve Hamre i duell i treningskampen før sesongen
Foto: Svein Hagen, Aftenbladet

Viking har både cup og seriemesterskap og kan vise til E-cup spill i «gamle dager». Pokalene har for lengst støvet ned og i flere år har vi måtte se at våre naboer på Jæren har klart å bygge opp et elitelag forankret i suksesskriterier som treningskultur, entusiasme, dugnads apparat og et solid sponsornettverk. En solid økonomi gjør at de kan betale spillere det som kreves for at de skal bli værende i klubben og hente nye spillere til klubben.

Samson er klar til kamp.
Foto: Solveig Jåstad /Nærbø IL

Når vi møter Nærbø så møter vi også tidligere Vikingspiller Rune Haugseng på benken. Som markedsssjef finner vi Jonas Edland også han med Vikingkamper på cv`n. Den erfaring de har fra spill på toppnivå er en uvurderlig verdi i en klubbdrift. Det er godt å se at tidligere spillere stiller opp for idretten og klubben sin for å skape nye gode øyeblikk for neste generasjon, både de på banen og tribunen.

Om vi før kampen ligger likt på tabellen er det enorm forskjell mellom lagene og klubbene. Så noe endring i maktbalansen i rogalandshåndballen er lite trolig vil skje i nær framtid. Viking er en klubb der all klubbdrift utføres på dugnad, vi har divisjonens laveste budsjett og en sårbar spillertropp. Nærbø har gjennom solid økonomi fått en stor stab ansatte, de har god oppdekning på alle posisjoner og de har vist at de har økonomiske muskler til å hente de spillerne de vil ha når det trengs. Både Viking og Nærbø har vært gode til å finne spillere som har passet inn i klubbene og utviklingen til flere av ungguttene som har kommet til klubbene utenfra har vært imponerende god.


Begge klubbene ønsker sterk lokal profil, men begge har innsett at du ikke kan drive toppklubb bare med lokale spillere. Lønne, Svendsgård, Heldal og Bakken Øien har alle blitt hentet inn og forsterket den lokale troppen.

Vi gleder oss til kamp. Vi er stolt av at vi igjen kan spille lokaloppgjør på øverste nivå og vi er glad for at vi kan gå inn til denne kampen med lave skuldre etter 4 poeng på de første 4 kamper. Vi er soleklare underdogs, vi vet at de fleste som kommer til Loen får et tøft møte med et hjemmesterke Nærbø og vet at det er knallharde 2×30 minutt som venter oss. Vi vet at Nærbø aldri gir seg og om du skulle lede så gir de aldri opp før sluttsignalet er går.

Sebastian og Jonas må nok stoppe Andreas Haugseng søndag om vi skal henge med
Foto: Solveig Jåstad, Nærbø IL

Men vi er klar, vi gleder oss. Vi drømmer om å by Nærbø kamp om poengene, men vet at realistisk sett så er dette en ny kamp der vi møter et lag som skal være mange hakk bedre enn oss og ikke minst møter vi de i en hall som få tar med seg poeng ifra.

Dessverre blir vi snytt for folkefesten. Med grense på 200 tilskuere så blir det bare noen få utvalgte som får se kampen live. Vi har ikke rett på billetter og har heller ikke fått noen billetter av Nærbø så det går uten en eneste Vikingtilhenger på tribunen. Vi samles derimot på Clarion Energy og ser kampen er og om vi ikke kan støtte laget fra tribunen så skal de vite at vi heier på de til siste sekund. Uansett hvordan det går.

For det er en prestasjon at vi på 3 år går fra å møte Nærbø 2 til å spille en kamp i Rema 1000 ligaen.