Kriget inn årets første 2 poenger – Ryger

Kriget inn årets første 2 poenger

Herlig og oppofrende innsats og et strålende forsvarsspill la grunnlaget for den utrolig viktige 2 poengeren mot et sterkt Charlottenlundlag. Med denne seieren fikk vi en drømmestart på vårsesongen og det på en dag der ikke alt gikk på skinner.

Tommel opp fra Morten til Trondur.
Foto Svein Erik Fylkesnes


Charlottenlund hadde skalpene til både Bergen og Sandefjord i beltet og vi var fullt klar over at dette var en svært tøff motstander å møte. Dette gjenspeilte seg i Norsk Tipping sin odds før kampen der det gikk fra lav odds på hjemmeseier til tilnærmet 50/50 odds inn mot kampstart. Sannsynligvis har oddsspillerne fått med seg at CSK for for 2. gang i år hadde hentet inn Kolstadspiller Eskil Dahl Reitan på «disp». Reitan var for litt over et år siden innkalt til A-landslaget og har sammen med Nikolai Daling flere kamper i Rema 1000 ligaen for serieleder Kolstad. Sist Reitan ikledde seg barndomsklubbens drakt var i borteoppgjøret mot Bergen, da hamret han inn 10 mål og nesten alene sørget for borteseier. I går måtte en relativt anonym Reitan rusle av banen med to mål og se at poengene ble igjen i Stavanger.

Trondur og Julian landet i Stavanger mandag kveld etter 10 dagers samling med det færøyske landslaget
Etter en omgang våknet Trondur og kledde av motstanderen bokstavelig talt.
Foto Atle Mork Oftedal

Det var en herlig innsats fra Rygerne fra første duell. Vi kom foran i målprotokollen fra første stund og var stort sett i ledelsen kampen igjennom. Framover var det mer rustent og det var tydelig at det var lenge siden siste obligatoriske kamp. Charlottenlund gjorde en god jobb i å stoppe våre bakspillere som i tillegg til å bli pakket godt inn gjorde unormalt mange feil og skuddbom. Bakerst sto Sondre Orheim en god kamp og plukket mange avslutninger og ble tilslutt kåret til bortelagets beste spiller.

Med CKSs fokus på våre bakspillere ble det gode arbeidsvilkår for en strålende opplagt Ferdinand Nordahl på linja som i tillegg til å levere en god forsvarskamp satte 7 mål bak Orheim i CSK målet.

Trym og Steffan stopper CSK med solid forsvarsspill
Foto Atle Mork Oftedal

Vi gikk til pause med en 13-11 ledelse og full nerve i kampen. Vi fortsetter i samme sporet i 2. omgang og når Trondur Mikkelsen får justert seg litt får vi en ny dimensjon framover som gjør at vi tilriver oss en 6 målsledelse 12 minutt før slutt. Men i håndball er det ikke over før sluttsignalet går.
CSK tar frimerke på Trondur og vi faller litt i intensitet og roter bort flere baller. I løpet av 6 minutter har CSK spist inn 4 av de 6 målene og Morten tar timeout og går 7 mot 6 som taktisk mottrekk til frimerket.

Passion. Sindre jubler for mål og topoenger
Foto Svein Erik Fylkesnes

Men vi viser styrke, moral og passion. CSK kommer aldri nærmere enn to mål. Gledelig er det at når CSK er i ferd med å få heng så melder flere seg på. Godt symbolisert med vår 18 år gamle målvakt Jon-Aksel som først redder straffen til Daling, men må se at returen går i mål. Noen minutter, ny straffe, redder igjen og denne gangen går returen over.

Vi går en spennende vårsesong i møte. Seieren mot CSK var svært viktig og vi er overbevist om at CSK kommer til å plukke poeng fra flere av våre rivaler iallefall om de stiller med det laget de gjorde mot oss.
Når vi nå tar fatt på sesongens del 2 er vi i en helt annen situasjon på skadefronten enn vi var i september, nå gjelder det å trene godt og holde fokus fra kamp til kamp så er vi helt sikre på at den unge rygergjengen har ambisjoner om å være med på leken når kampen om topp 3 skal gjøres opp i mai.

Ferdinand får blomster som tegn på man of the match. Blomstene overrekkes fra Mastraspiller og er selvsagt levert av Musegatens blomster.
Foto Atle Mork Oftedal