Kriget med to poeng hjem fra Bodø – Ryger

Kriget med to poeng hjem fra Bodø

Vi slår Bodø 23-22 i en tett og jevn kamp som hadde nerve til siste sekund. Med det tar vi årets 2. borteseier (siste gang 27. oktober). I en tett og jevn førstedivisjon så var dette en viktig seier som gjør at vi holder avstand til lagene bak og vi holder kontakten med lagene som kjemper om kvalikplassen.

Grunnlaget for seieren ble lagt med et godt forsvarsspill. Her er Mikkel i aksjon. Foto Olav Rebtun

Kampen mot Bodø var en tyvstart på den 20 serierunden som opprinnelig var berammet en onsdag senere i februar. (Onsdagskamp i Bodø hadde betydd overnatting og to dager fri fra jobb/skole). Det ble en tidlig morgen på gutta. For å komme opp og ned samme dag startet dagen 0600, ikke den meste optimale oppladning til en kamp. I innledningen på kampen så det ut til at søvnen ikke helt hadde sluppet taket. Det gjaldt ikke Jon-Aksel, unggutten som fikk sjansen i målet fra start, som vartet opp med den ene redningen etter den andre og var sterkt medvirkende til at vi kun var 3 mål bak 12 minutter ut i omgangen.

Men så kom vi mer med i kampen. De neste 4 minuttene gjør vi 6 mål mot Bodøs 2 og det står 7-8 på måltavla når vi passerer 18 minutt. Spesielt gledelig var det å se Lars Henrik Hygen tilbake i godt gammel driv, 6 mål totalt i kampen, flere av disse i denne viktige fasen i første omgang. Lagene følger hverandre tett ut omgangen og når pausesignalet går leder vi 13-12.

Ferdinand og Herman med full kontroll på eks Nærbøspiller Jesper Edland, Foto Olav Rebtun

Lagene følger hverandre gjennom hele 2. omgangen. Bodø henter inn vår ledelse og 6 minutter ut i omgangen er de et mål foran. Vi gir oss ikke, tar tilbake initiativet og kommer foran i målprotokollen, første med et mål, så med to og vi har et aldri så lite grep om kampen. Enn så lenge. Når det gjenstår 4 minutter setter Bodø inn 22-22 scoringen og kampen lever i høyeste grad.

Det ble en merkelig avslutning på kampen. Siste 14 minuttene scores det bare 4 mål, vi gjør kun 1 mål siste 9 minuttene, men når vi legger ned en heroisk innsats bakover så slipper vi heller ikke Bodø til avslutninger, og de som kommer går enten utenfor eller så tar målvakten de. Bodø sliter stort mot et godt fysisk forsvar og når de i siste angrep pådrar seg en teknisk feil så var det bare å slippe jubelen løs.

6 mål på Lars Henrik Hygen var gledelig etter en skadepreget sesong. Her lar få Bodøspilleren avslutte fritt, når du har god målvakt er det bare å la gå. Foto Olav Rebtun

Kampen var kanskje symptomatisk for årets første divisjon. To lag med stor innsats, mange flotte prestasjoner og to lag som begge sterkt ønsket å vinne. Samtidig to lag som svinger i prestasjonene, som har litt for mange tekniske feil, to lag med unge spillere som mangler litt rutine når det drar seg til og tar en del avslutninger fra vanskelige posisjoner. Slike kamper avgjøres ofte av det laget som vil mest og som har mest tro på seier. Vi har vært nære flere ganger før i år på bortebane, denne gangen var det vår tur.

Tøffe dueller i forsvar og en svenske prøver å stjele drakta, kanskje Theo drømmer om å spille i blått og gult? Foto Olav Rebtun.

Denne seieren kommer etter en stor laginnsats og vinnervilje. Blant mange hardtarbeidende Rygerspillere setter vi et ekstra kryss i margen hos Lars Henrik Hygen med sin 6 flotte scoringer, unggutten Jon Aksel Bruun Nygaard som viste seg tilliten verdig fra start i mål og Herman Thysted som noterte seg for 11 spillemål i 2. kampen på rad.

Neste helg er det ny langtur, denne gang til Trondheim for å møte Charlottenlund. Nå er vi i flyten, vi er klar til å gi hjemmefavorittene kamp om poengene. Nå gjelder det å ta med seg det som er bra, gjerne kneppe opp et hakk eller to til og holde oss i den enden av tabellen som vi ønsker å være på.