Krs og Viking mange likeheter, en stor forskjell – Ryger

Krs og Viking mange likeheter, en stor forskjell

Kristiansand og Stavanger, to byer med både størrelse og håndballtradisjoner til å kunne være med i toppen av norsk herrehåndball. To byer som har aldri har klart å ta steget opp der de ønsker. Nå har begge klubbene satt seg mål om å etablere seg i Rema 1000 ligaen, Krs er i førersetet på de fleste områdene. I dag tar vi kampen opp på banen, etter hvert skal vi bli like gode på marked og økonomi også.

Jonas og resten av Viking gutta er klare for å utfordre Goliat
Foto: Nanco Hoogstad

Det finnes mange likhetsfaktorer når de to klubbene torsdag kveld braker sammen til et intenst kvalikdrama i Aquarama i Kristiansand. Det er to byer der topphåndballen har levd et anonymt liv i 1. og 2. divisjon. Det er to byer med noen få ildsjeler med et stort hjerte for håndballen som har holdt liv i det som har vært av topphåndball og det er to klubber som har slitt med å få fotfeste nyhets- og markedsmessig i byer som også har fotballklubber med sterke tradisjoner.

Kristiansand fikk opprykket på sølvfat i fjor når serien ble avlyst halvveis. Follo trakk en «jævel» joker i NHFs Jokernordspill og mistet tilstrekkelig med poeng til at sørlendingene sto igjen på toppen av tabellen. For vår del ble det med en sesong i Rema 1000 ligaen, kvalik tapet mot Nøtterøy har vært en stor motivasjonsfaktor inn mot kveldens kamp, vi er revansjelystne og vil vise oss fra vår beste side.

Men det er også to klubber i helt ulike ende av skalaen når det gjelder ressurser som møtes. Kristiansand har fått investorer og sponsorer som har gjort et kraftig innhogg i Kaptein Sabeltanns skattkammer. Kluben har fått mange millioner at et helt Rema 1000 ligalag har blitt handlet inn. I startoppstilling i kveld er det få med sørlandsdialekt. Mens en stor del av Krs troppen er håndballspillere på mer eller mindre fulltid har alle våre spillere enten jobb eller studier som sin hovedgeskjeft.
Sånn sett er det mot alle odds at to klubber med så ulik økonomisk plattform møtes til duell om Rema 1000 ligaplass.

I dag blir det nordlandsduell. Bodøværingene Trygve- Johan Fresvik Jensen møter sin gamle trener Torbjørn Evjen
Foto: Svein Erik Fylkesnes


Vi er svært imponert over jobben Kristiansand har gjort på marked/ økonomi og det er til inspirasjon for oss at det er mulig å skape de økonomiske rammene som de har klart i Kristiansand. Vi er imponert over hvor mange gode håndballspillere de har klart å få til byen og vet at de har et toppnivå som overgår oss.
Men vi vet at de ikke tar oss på innsats, moral og vinnervilje. Det er vår mulighet.

Med det budsjettet Kristiansand har hatt til rådighet er det jo en gåte i seg selv at laget befinner seg i en kvalifisering.

I kveld nytter det ikke med stappfull konto, det er 7 mot 7 i 2 x30 minutt.

Dette har vi gledet oss lenge til. Vi går inn med lave skuldre, vi har alt å vinne, ingenting å tape.

Så spørs det om det er nok.

Vi har stått kvalik i fjor, vi vet hva det betyr å ha alt å tape…

I dag har vi alt å vinne.

Møte med Rema 1000 ligalag blir også et møte med fysisk sterkere spillere enn vi er vant til. Vi drømmer om å være blant de beste, nå skal David ut mot Goliat.
Foto: Trine Nessler Wichmann