Last man standing – Ryger

Last man standing

Nøtterøy var et bedre lag enn oss i går og vinner fortjent den 2. kampen i best av 3. Nå blir det en 3. kamp i Stavanger Idrettshall onsdag og med det får vi en håndballgodbit av de sjeldne i Storhallen. Bare synd at bare 100 tilskuere får overvære skjebnekampen.

Det var et heltent Vikinglag som gikk på banen for å ta seier nummer 2, den seieren som skulle sikret oss videre spill i Rema 1000 ligaen. Nøtterøy har definitivt like lyst som oss på den plassen og som i første kamp smalt det til fra første duell og utvisningene kom på rekke og rad. Vi hang med ei stund, men 15 svake minutter i slutten av 1. omgangen gjorde at kampen i realiteten var avgjort allerede til pause. 2. omgangen løfter vi oss noe, men 10 mål er mye å ta igjen. Skulle vi klart det måtte vi ha hevet oss ytterligere. Det ble en for stor jobb.

Slike øyeblikk skal vi se mange av onsdag.
Foto: Hans Lie

Nøtterøyhallen er definitivt ingen god hall for oss. Det er 3. gangen på 3 år vi taper her. Også ifjor leverte vi en av våre svakeste kamper mot Nøtterøy borte.

Vi visste denne kvaliken ville bli uforutsigbar. 5 måneder uten kamper gjør at det vil svinge mer enn under normale forhold. Det ser vi også i det andre tette kvalikoppgjøret mellom Sandefjord og Follo der det skilte 14 mål fra kamp 1 til 2. Det betyr at onsdagens kamper er helt åpne.
Og når tapet svidde litt i går er det godt å vite at «du skal få ein dag i mora» og at den dagen allerede er onsdag. Vi tapte kampen, men ikke slaget. Det avgjøres onsdag og det blir garantert en tøff batalje.

Vi har god tro på at vi skal reise oss og sikre plassen i Rema 1000 ligaen foran vårt fantastiske hjemmepublikum. Mens vi ikke har vunnet i Nøtterøyhallen så har heller ikke Nøtterøy vunnet mot oss siste 3 gangene i Stavanger idrettshall. La oss håpe at statistikken står seg etter onsdag kveld.
Mens forsvaret lakk i 1. omgang og vi fikk hele 18 mål i mot vet vi at nettopp forsvarsspillet har vært vår sterke sider. Når vi nå får justert, trent og terpet på detaljer så skal vi igjen være klar til å stenge igjen.

I går var forsvaret lekk i første omgang. Onsdag skal Trym og co stenge og vise et forsvarsspill i god gammel vikingklasse.
Foto: Hans Lie

Ingenting hadde vært så gøy som å sikret Rema 1000 ligaspill på hjemmeside. Ingenting hadde vært så gøy og kunne ta farvel med Kjartan og Rasmus med etter en avgjørende seier. Ingenting hadde vært gøyere enn å sagt på gjensyn til Samson og Sebastian og at vi om noen måneder igjen kan møtte disse gutta på motsatt banehalvdel i Rema 1000 ligaen.

I idrett kan vi ikke garantere seier. Vi kan garantere 16 spiller, et trenerteam og et hjemmepublikum som skal og vil vinne denne kampen. Det skal Nøtterøy merke.