Latvia – Norge / Russland – Færøyene – Ryger

Latvia – Norge / Russland – Færøyene

Det er internasjonal uke og med det nye EM kvalifiseringskamper for både Norge og våre spillere som representerer Færøyene. I dag møter Norge Latvia mens våre færøyske venner har tatt turen til Russland for møte med puljefavoritten på deres egen hjemmebane.

Norge med tidligere Vikingspiller Gøran Johannessen befinner seg i Valmeira i Latvia hvor de skal spille både hjemme- og bortekampen mot nettopp Lativa. I tillegg blir det værende i Lativa til lørdag når de møter Italia til siste gruppespillkamp, også det «hjemmekamp». For norges del er billetten til EM mer eller mindre godt nede i lomma og både Latvia og Italia er lag som en medaljejaktene OL nasjon bør kunne slå.

Gøran fra VM i Egypt. Foto: IHF

Jonas og Kjartan befinner seg i Moskva og skal i kveld representere Færøyenes i den første av 3 kamper denne uka. EM billetten så langt unna som den kan være. 3 tap så langt, selv om det var svært nære at det ble poeng mot Ukraina i sist hjemmekamp.

Jonas og Kjartan er i Russland. Møter topplaget til EM kval i dag.
Foto: Trine Nessler Wichmann

Få levner Færøyene noen sjanse i kveld, men det legger ikke demper for at det blir nye folkefester fredag og søndag når Russland og Tsjekkia tar turen ut i havgapet.

Til kampen i Russland er også vår nye færøying, Trundur Mikkelsen, tatt ut. Har du lyst å se han og våre færøyske håndballspillere i aksjon kan kampen sees på ehftvc.com kl 18.30. En som ikke er med er vår kaptein Helgi Hildarsson Høydal. Etter å ha slitt med ryggen blir han hjemme, 3 kamper på 5 dager er krevende nok når du er skadefri, i allefall når du vet at 3 viktige kvalik kamper venter i slutten av mai.