Lokaloppgjør søndag – Ryger

Lokaloppgjør søndag

Etter en skuffende seriestart ser vi fram til søndagens kamp mot SIF på «bortebane» i Stavanger Idrettshall.
Vi håper alle våre fantastiske supportere tar turen til Storhallen og heier gir oss fram og gir oss den gode støtten vi har fått i hele ifjor og i cupkampen mot Nærbø.

Seriestarten borte mot Vikhammer inneholdt alt det vi helst ville unngå. Billettkrøll hos sas, skader, svak prestasjon og sykdom. Heldigvis er kamper ferskvare og allerede på søndag har vi mulighet til å revansjere oss mot et SIF lag som imponerte med å slå Falk Horten på bortebane. Vi skal iallefall stille revansjesugne og ønsker helt klart å vise oss fra en annen side enn det vi gjorde i Trondheim sist helg.

Innledningen i norsk 1. divisjon har gitt mange overraskende resultat. Dette viser, som vi erfarte sist vi var i divisjonen, at ingen kamper vinnes om ikke prestasjonene og innsatsen er på topp i 2×30 minutt. Det er sjelden innsats er en mangelvare når det er snakk om lokaloppgjør, når venner og kjente plutselig står på hver sin side av banen klar til tøffe fysiske dueller. Og et hvert lokaloppgjør lever sitt liv. Det finnes mange grunner til at du på søndag skal ta turen i hallen og heie oss fram.

På SIF finner vi 3 spillere med fortid i Vikings a-stall. Vetle Torstensbø var målvakt året vi rykket opp i første divisjon, Ferdinand Nordahl var med et par kamper året vi rykket opp til Rema 1000 ligaen, mens Mathias Larsen gav seg hos oss for et år siden og har nå gjort comeback for SIF. Av våre spillere er det Tord Bleivik som har tidligere har vært ikledd den hvite SIF drakta.

Tord er eneste av våre spillere som har ikledd seg SIF drakta.:
Foto: Trine Nessler Wichmann

Både SIF og Viking har lange tradisjoner og store meritter i norsk håndball. Dessverre er begge lagene nå på nivå 2 og veien fram dit Viking og SIF engang var er lang. Vi fikk en smakebit på Rema 1000 ligaen i fjor, men både sportslig, økonomisk og organisatorisk så er det milevidt steg opp til Elverum, ØIF Arendal og Drammen. Klubber med budsjett sannsynligvis 10 gangen ++ det Viking og SIF har, klubber som i dag befinner seg i den posisjonen Viking og SIF var i. Topp 4 i norge burde vært innen rekkevidde for en by som Stavanger med sine håndballtradisjoner. Dessverre for dagens generasjon håndballspillere så ble arven fra storhetstida økonomiske problemer, konflikter og slitasje. Problemer som har gjort at vi må 15 år tilbake tid siden byen hadde en etablert eliteklubb. Problemer som har hindret utvikling og gjenreising av elitehåndballen og hvor både Viking og SIF har måtte se spillere som Alexander Blonz, Christian Stranden, Marius Ferkingstad og Mario Matic m fl forsvinne ut av byen for å ta neste steg. Et steg som skulle vært mulig å tatt i egen by.

Søndag møtes vi på ny til lokaloppgjør. Det blir kjekt. Selv om vi helst skulle sett at det var i Rema 1000 ligaen vi møttes så er et lokaloppgjør alltid noe ekstra, uansett divisjon. Fiendeskap mellom klubbene finnes ikke lenger, men en sunn og klassisk rivalisering er det selvsagt. En rivalisering som gjør at det er en ekstra nerve rundt morgendagens kamp. En rivalisering som gjør at du bør ta turen til Storhallen og heie på Viking

Billetter får du kjøpt her

https://sifhandball.woow.no/#!/match/buy/334

https://sifhandball.woow.no/#!/match/buy/334