Lokaloppgjøret utsatt – Ryger

Lokaloppgjøret utsatt

Invitasjon var sendt ut, vi hadde planlagt og gledet oss til lokaloppgjør selv om vi synes det var trist at bare 20 av våre trofaste tilskuere kunne komme inn. Så kom beskjeden fra regjeringen om at stopp i seriespill er forlenget til 15. februar.

Helgi og resten av guttene hadde gledet seg til lokaloppgjør. Nå blir det forlenget kamp pause. Foto Svein Erik Fylkesnes

Spillerne var midt i treninga og jobbet med forberedelsene til lokaloppgjøret mot Nærbø når regjeringa i sin varslede pressekonferanse helte kaldt vann i blodet til de som igjen gledet seg til håndballkamper i Stavanger Idrettshall.

For realistene var det nok ikke noen stor overraskelse at det ikke ble kamp onsdag. Vi fikk også våre treningskamper sist helg avlyst av samme årsak. Men når Norges Håndballforbund ikke hadde utsatt kampen og varslet at også bortekampen mot Bækkelaget 7. februar skulle gå som oppsatt var det stor tro på at i allefall lokaloppgjøret kunne gå som berammet.

Vi har forberedt oss som om det ble kamp, både på onsdag og søndag. Invitasjoner var sendt ut og arrangementsplanen var klar. Flybillettene til Oslo på søndag var selvsagt bestilt. Etter uker med håndball på tv var vi klar til del 2 i kampen for tilværelsen. Så ble det på nytt stopp.

Hva skjer videre nå?
Scenarioet om stopp i seriespillet har vært diskutert før sesongen og hvilke grep som kan og må gjøres har vært debattert. Når kampene nå stoppet opp så er det nok enda mer krevende å finne gode løsninger nå blant annet fordi det også må tas hensyn til Elverums E-Cup. Så vet en jo ikke om eller når det igjen åpnes opp for seriespill igjen.

Tøffe tak sist vi møtte Nærbø. Her er det Sebastian som er i kamp.
Foto Svein Erik Fylkesnes

Det som er sagt er at lagene bør/må gis rom for å spille treningskamper før seriespillet gjenopptas. Neste uke skal brukes til å avklare flere forhold så vil nok NHF og Norsk Topphåndball sammen komme med alternative planer for gjennomføring. Damene Rema 1000 liga sliter enda mer enn herrene i og med at de har færre spilte kamper enn det vi har.