Mannen med håndballhjerte – Ryger

Mannen med håndballhjerte

Gårsdagen blir en dag vi aldri vil glemme. Opp i all ståheien så ønsker vi i dag å rette fokus over på en av de som har betydd mest for byens håndballsatsning over mange år, Sven Erga.

Sven får æresmedalje av Siv Sødal fra NHF
Foto: Vidar Ruud scanpix

Ordfører Kari Nessa Nordtun var klar når gaven ble overlevert: Nå håper jeg virkelig at byens næringsliv stiller opp. Som så mange ganger før dukket en av de som har betydd mest for byens håndballs historie opp. Sven Erga.

https://www.aftenbladet.no/sport/i/0n59vG/kommunen-gir-milliongave-til-viking-handball-jeg-ble-helt-satt-ut

Jeg er glad på Viking Stavangers vegne. Dette er et stort løft. Jeg tar ordførers oppfordring på strak arm og går inn med 100 000,- fra Erga revisjon

Sven Erga, ordfører Kari Nessa Nordtun og Gøran Johannessen. Alle 3 har fartstid fra håndballen og jublet like høyt som oss i går når vi opplevde julaften allerede 10 juni.
Foto Trine Nessler Wichmann

Sven var ung lovende håndballspiller og var innom yngre landslag i sine ungdomsår. Han valgte etterhvert bort håndball til fordel for studier, men det betyr ikke at kjærligheten til idretten var borte.
Få har bidratt så mye utenfor banen som det Sven har gjort. Både når Viking var på toppen og han var og en av de som jobbet hardt for at sammenslåingen mellom SIF og Viking i Stavanger håndball skulle lykkes.

Selv etter at det som skulle bli byens store håndballsatsing gikk i vasken fortsatte han som støttespiller i håndballen. Etter noen mer tilbaketrukne år, ikke mer tilbaketrukne enn at ofte har vært å sett i hallen også når Viking har vært i lavere divisjoner, så kom han på banen i går og tok ordførers utfordring på strak arm.

Det er ikke bare i Viking Sven har jobbet for håndballen. Han fikk på håndballtinget forbundet æresmerke for 16 år som leder av appellkomiteen. Utmerkelsen ble utdelt under landskampene i DNB Arena for et snaut år siden.

https://www.handball.no/nyheter/2019/09/sven-erga-mottok-nhfs-fortjenstmerke/

Sven Erga har gjennom sitt verv framstått som en dyktig og svært kunnskapsrik tillitsvalgt i NHFs appellkomité og i komiteens arbeid.

«Norges håndballforbund om tildelingen av ærestegnet»

Vi vil idag takke Sven Erga og Erga revisjon for at han igjen får i bresjen for å få nytt liv i topphåndballen i Stavanger.

Sven Erga i prat med initiativtaker Frode Myrhol (Fnb), Kari Nessa Nordtun (AP)
Foto: Trine Nessler Wichmann