Moral og kampvilje gav 4 poeng – Ryger

Moral og kampvilje gav 4 poeng

Mye stod på spill denne helga, 2 kamper på 3 dager, begge på bortebane. Etter 14 dager der vi har levd side om side med corona og sykdom var det mange spørsmål om kampform og hvor vi stod henne. Vi visste også at disse 3 dagene ville være helt avgjørende for resten av sesongen. Når vi kommer hjem med 4 poeng og allerede nå er klar for play off så var dette en svært god helg.


I de 3 siste kampene har vi kommet 2-3 mål bak fra start, i går mot Falk Horten tok vi initiativet fra start og det var vi som førte fra første stund. Vi spilte bra bakover og helt bakerste stod Trygve og tok det meste av det som kom. Vi leder 11-9 til pause etter å ha ført kampen i 30 minutt. Falk kom til kampen med 3 strake tap, blant annet mot Herulf på hjemmebane sist og de fleste av oss så et tamt Falk lag bli beseiret av Stavanger i Storhallen på onsdag. I går var det et annet Falk lag vi så. Det var et lag som ville vise omverden det de viste før jul og de bød oss god kamp. Når de i tillegg har en målvakt som redder mer enn det som de har hatt siste kampene ble en tøff kamp for oss. 10 minutt ut i andre omgang er vi kun et foran og kampen lever så det holder.

Trygve ble kåret til banens beste, i hard kamp med Trondur
Foto Svein Erik Fylkesnes

Vi legger ned en solid innsats, vi gjør det vi kan for å finne løsninger bakover når forsvarsbautaen Trym Hamre Johannessen sitter syk hjemme i Randaberg, og vi trør til i alle dueller. Så har vi Trondur Mikkelsen.
Den unge færøyingen viser hvorfor landslagssjef Peter Brendsdorf Larsen har gitt han tillit. Bare i 2 omgangen hamrer han inn 7 mål, totalt 10 spillemål i kampen. Sist vi så en bakspiller av det kaliber i den blå vikingdrakta var i 2015/16 sesogen når Gøran Johannesen herjet.

Helga viser at vi er mer enn Trondur. En solid laginnsats, gode kamp planer fra Scott og Erik og et vellykket opphold i Asker. Takk til Drammen HK for lån av styrkerom på lørdag og Sven Kvia for lån av biler. Lagmoralen er godt symbolisert med Tord. Når Sindre måtte kaste inn håndkle grunnet sykdom måtte «gamlefar» bli med. Men uten barnevakt ble det fly hjem lørdag, tilbake søndag morgen og 50 mil i bil på søndagskveld. Takk også til Erik som blir med og assisterer hele helga, når han i tillegg melder seg frivillig å bytte ut fly med bil fredag. Da vet vi at vi har et godt kollektiv vi kommer til å trenge når vi etter på skal ut i play off.

Jonas måtte se hjemmekampen mot Falk fra sykesenga. Igår var den færøyske krigeren tilbake. Det gikk en kule varmt for Falk treneren i første omgangen og ordvekslingen førte til at Johnny Jensen pådro seg gult kort.
Foto: Nanco Hoogstad

Sandnes har fortsatt minst ei og ei halv hand på opprykket, vi puster de nå i nakken og vi skal nå jobbe hardt for at spenningen skal vare til siste slutt. Follo tapte mot Charlottenlund og er nå 3 poeng bak oss. Hvert poeng framover blir viktig for du får bonus poeng med inn i play offen alt etter hvilken plassering du får.

Denne uka trener vi sammen med SIF tirsdag og onsdag. Færøyingene er allerede på plass i hjemlandet på samling, mens Jesper er med guttelandslaget i Skien. Neste kamp er hjemme mot OSI 27. mars.

10 spillemål, Falk forsvaret er fortsatt svimle etter Trondurs herjingener
Foto: Hans Lie