Møter et presset Bergenlag i håndballfest – Ryger

Møter et presset Bergenlag i håndballfest

I dag byr vi opp til fest. Vi vil gjenskape «gamle dager» i Stavanger Idrettshall og alt utenfor banen skal nå være på plass. Gratis pølser til de 400 første, gratis kaffe, ansiktsmaling, hoppeslott, lyd og lys og mere til. Så skal guttene gjøre det de kan for at det blir show også på banen. Et godt håndball lag står på andre siden av banen, et lag som vi må levere årsbeste for å slå.

Kronekamp. Bidra og bli med i trekningen av flotte premier. Mange dråper blir ei elv…. Takk for at du bidrar med en dråpe.

Registrer din støtte her: https://bit.ly/3CndWfB


Vi møter et Bergen lag med en rekke spillere med erfaring fra høyere nivå enn 1. divisjon. De har i tillegg hentet inn spillere på en prishylle de fleste andre klubbene i 1. divisjon bare kan drømme om. Bergen er i aller høyeste grad med i kampen om opprykket, men etter å ha blitt ydmyket av byrival Viking TIF og i tillegg tapt mot CSK er det kun seier som gjelder om ambisjonene om opprykk direkte opprykk skal nås.

Denne uka har spillerne vært ute i 6 klubber, 8-9 lag har hatt trening med våre spillere. Nå håper vi både de og alle andre håndballvenner kommer på kamp og lager en god gammeldags håndballstemning
Foto Svein Erik Fylkesnes

Vi har i de siste kampene vist stor framgang. Spesielt bakover på banen som var vår store akilleshæl før høstferien, har vi nå vist at vi har inne det nivået vi må og skal være på. Med godt forsvarsspill har også målene framover kommet lettere. Nå håper vi uttellingen blir bedre og at vi hever oss ytterligere hakk. Det trengs, for vi møter et godt Bergenlag med både rutine og fysikk som få andre lag i 1. divisjon kan vise til.

Byen Bergen er på mange måter i samme situasjon som oss i Stavanger. Forskjellen er at det er første gang på mange år Bergen ikke har lag på øverste nivå, et nivå de har vært på i en årrekke. Nå er både Viking TIF og Bergen i aller høyeste grad med i kampen om opprykket og sannsynligheten for at byen er tilbake på øverste nivå er stor. Håndball Norge trenger en klubb fra tradisjonsrike Bergen i toppdivisjonen, men de har en stor jobb foran seg. For selv om de kan ta plassen på øverste nivå så er interessen blant publikum på frysepunktet. Siste hjemmkamp hadde Bergen 188 tilskuere mot Falk, samme runde møtte Fyllingen og Viking TIF, de to andre lokale lagene i Bergen, til lokaloppgjør med 158 tilskuere….

Søndag skal vi gjøre som Ferdinand gjør her, sette ballen i mål.
Foto Svein Erik Fylkesnes

Etter nedrykket opplevde Bergen spillerflukt og har måtte grave dypt i lommeboka for å hente inn erstattere til de som forsvant ut. Og kvalitet har de fått. Portugiseren Miguel Neves har et høyt toppnivå, skader har gjort sesongstarten vanskelig for han og selv om han har vist hva som bor i han vil han sannsynligvis bli enda mer dominerende når han får kommet skikkelig igang. En som har levert er Rasmus Carlsen. Dansken bosatt i Trondheim ble overtallig i Kolstads storsatsing og flys inn til kampene. Carlsen er nesten en årsak alene til at Bergen har den plassen på tabellen som de har. Også Iben Hvidsten og Tord Vårdal har vært fast inventar i Rema 1000 ligaen siste årene. De har blitt med klubben ned og skal gjøre sitt til at de rykker opp igjen. Vi ønsker også fjorårets SIF spiller Jon Obrestad Salte velkommen tilbake til Stavanger Idrettshall.

Rasmus Carlsen, Miguel Neves og de andre fysisk sterke bergenserne skal merke at denne gang møter de et fysisk sterkt Rygerforsvar..
Foto Svein Erik Fylkesnes


For vår del ser det pr idag ut lysere ut enn på lenge når det gjelder skadefronten. Det er nå kun Tobias Primdal som er langtidsskadet. Ekstra gledelig var det at Robart Jansen var tilbake i målet i kampen mot OSI og en lang og vanskelig skadeperiode er forhåpentligvis over for denne gang. Laget har vokst på motgangen og jobbet hardt for å løse de utfordringer vi har fått. Nå gledes det stort til søndag og kronekamp og forhåpentligvis en av de best besøkte kampene på en årrekke…