Møter et sterkt CSK lag – Ryger

Møter et sterkt CSK lag

En lang kamp pause er over og vi tar i mot Charlottenlund til det som blir en ny tøff kamp. Vi slo CSK i seriepremieren med 1 mål, men mye har skjedd siden den gang og onsdagens kamp er et vidåpent oppgjør.

Siste kamp før jul endte med tap mot et sterkt Sandefjord lag. Etter ei roligere jul med egentrening var spillerne på plass i starten av januar, unntaket var våre to færøyinger Trondur Mikkelsen og Julian Kragensteen som har vært hjemme på Færøyene og hatt samling med landslaget og returnerer først til Stavanger mandag.

Onsdag møtte vi Sandnes til en treningskamp over 3x 20 minutt hvor vi vant med 2 mål. Vi legger ikke for mye vekt på en treningskamp, men en noen pekepinn på hvor vi står fikk vi. Nå venter en ny tøff kamp og vi er så kampklare som vi kan bli.

Vi har møtt CSK flere ganger, herfra sist oppgjør i Stavanger
Foto Svein Erik Fylkesnes

CSK er et lag vi etter hvert har blitt godt kjent med etter å ha møtt de flere sesonger. Med Kolstad i full frammarsj med en haug innkjøpte utenbys spillere gir det rom for kvalitet også på de nest beste lagene (CSK og Melhus) som får tilgang til spillere som normalt ville vært aktuelle for toppklubben.

Som nevnt vant vi med 1 mål på bortebane, men mye har skjedd siden den gang. Etter 4 strake tap i serieåpnngen kom CSK for fullt og har etter det plukket poeng mot de fleste, både hjemme og på bortebane. CSK er en partnerklubb til Kolstad og med de disposisjonene de har gjort i høst opptrer de på samme måte som et rekruttlag, dvs at lagets to beste spillere Nikolai Daling og Eskil Dahl Reitan ikke deltar på alle kampene.

Du lurer kanskje på hvorfor CSK kan stille med med Kolstadspillere? Svaret er enkelt, men samtidig like merksnodig… Gjennom partner og prestasjonsklubbavtale er det åpning for at 3 unge (faste) spillere som spiller i 1. divisjon kan flyttes opp til klubben de samarbeider med i Rema 1000 ligaen. Av klubbene i 1. divisjon så er det Sondre Skovli i Ros som har fått sin debut for Drammen og Nikolai Daling fra Charlottenlund som har debutert for Kolstad. Like før Charlottenlunds kamp mot Bergen ble Kolstadspiller og (eks CSK spiller) Eskil Dahl Reitan spillerklar for moderklubben og var en sterk medvirkende årsak til at Bergen overraskende gitt på et stortap hjemme mot trønderne.

Vi er kampklare og vet vi må trå til i duellene
Foto Hans Lie.

Dahl Reitan har vært uttatt på det norsk a-landslaget når dagens Kolstad trener Christian Berge var trener, nå flytter altså samme Berge Reitan ned til 1. divisjon for å få kamptrening. Alt er selvsagt helt etter regelboka, men når det skaper så ujevne konkurranseforhold så påstår vi nok at de fleste 1. div klubber ser dette som uheldig.

Nå er det kamppause i Rema 1000 ligaen og stor grunn til å tro at CSK stiller så sterkt som de kan. Vi tar det som en ekstra motivasjon, vi har jo et mål om på sikt å etablere oss i Rema 1000 ligaen, da må vi ha ambisjoner om å slå alle lag i 1. divisjon. Selv de som innimellom stiller med landslagspiller på «disp».

Vi håper å se deg i hallen onsdag kl 18.00. Støtten fra tribunen betyr mye for oss.