Møter tabellnabo Nøtterøy borte – Ryger

Møter tabellnabo Nøtterøy borte

I dag går turen til Tønsberg og bortekamp mot Nøtterøy. De rødkledde spilte i fjor i Rema 1000 ligaen, men måtte ta veien ned til 1. divisjon etter økonomisk kollaps, konflikter og spillerflukt midt i sesongen. Nå har de stablet et nytt lag på beina, et lag som har prestert bra sett forutsetningene de hadde før sesongen.

Jesper debut mot Nøtterøy i kvalik. Nå er Jesper og de andre gutta klare for to poeng
Foto Hans Lie

Nøtterøy er laget som beseiret Viking i kvaliken for 2 år siden og sendte klubben ned i 1. divisjon. Det tok ikke lang tid før det viste seg at suksessen hadde sin pris, en pris som Nøtterøy ikke kunne betale og som endte med konkurstrussel og spillerflukt. Konfliktene var mange og avisoverskriftene likeså. En gjeng ildsjeler og med hjerte for håndball tok på seg ryddehanskene og klarte på mirakuløst vis å få på plass slagkraftig lag i årets 1. divisjon, et lag som med tanke på alle de utskiftningene de har hatt har tatt 11 poeng på 11 kamper og med det fått seg et pusterom fra lagene nederst på tabellen.

Etter sykdom i oppkjøringen har Ferdinand spilt seg stort opp. Søndag skal Nøtterøy få bryne seg på han både for- og bakover på banen.
Foto Svein Erik Fylkesnes

Det er mange nye navn på Nøtterøy laget med målvakten Dragan Kondic har vært med på hele reisen, både oppturen med kvalik seieren, nedturen med nedrykk og kaos og nå som lagets mest erfarne spiller. Tilbake i Nøtterøy er også Simon Opaker som ifjor spilte i Herulf Moss og Jørgen Vassvik som tok turen til Falk Horten. Den som vi nok må se mest opp for er Simen Fredriksen som er en veteran å regne når en ser på snittalderen i 1. divisjon.

For vår del gjelder det å fortsette den gode jobben som er gjort siste tida. Det er laginnsatsen som har sikret oss poeng og det er kun en solid laginnsats som kan sikre oss poengene i Tønsberg søndag.
Dette er nest siste kamp før jul og vi håper og tror at vi kan gjenskape intensiteten og innsatsen og ta to poeng i Tønsberg. Det hadde smakt godt. Sikkert ekstra godt fordi som var med og tape kvaliken..

Kampen sendes på direktesport og TV2 play.