Møter Tsjekkia – Ryger
Helgi Hildarsson Høydahl

Møter Tsjekkia

Etter en lang høst med 16 seriekamper og 2 cupkamper er det nå julefri fra fellestreningene. Våre færøyske spillere, Helgi, Jonas og Kjartan har reist hjem til Færøyene for både julefeiring og forberedelser til EM kvalifiseringskamper Tsjekkia 6. og 9, januar.

Kampene mot Tsjekkia skulle vært spilt i oktober, men ble da utsatt grunnet corona. Akkurat som Norges kamp mot Hviterussland spilles de utsatte kvalifiseringskampene nå i starten på januar og dermed blir det ikke bare juleferie for vår færøyske trio, men også oppkjøring til de to første kvalifiseringskampene til EM som spilles i Ungarn og Slovakia i januar 2022.

Jonas er med i den færøyske troppen.
Foto: Nanco Hoogstad


Grunnet liten hallkapasitet har Færøyene tidligere måtte spille sine hjemmekamper i Danmark. Nå har de grunnet corona fått lov til å være vertskap for sin første tellende landskamper og VM klare Tsjekkia er altså motstander 6. januar. 3 dager senere er det returoppgjør i Tsjekkia. Færøyene var siste seedet i gruppa og oddsen på at de spiller EM neste januar er høy. Foruten Tsjekkia møter de Russland og Ukraina. Med andre ord 3 motstandere fra øst europa.

Kjartan Johansen og Færøyene drømmer om å slå Tsjekkia hjemme i Torshavn.
Foto: Svein Erik Fylkesnes

Troppen til kampene mot Tsjekkia er tatt ut og i tillegg til de 3 våre spillere fra Rema 1000 ligaen finner vi spillere i Island, dansk 1. div og fra den hjemlige liga på Færøyene.

Nicholas Satchwell, KA Akureyri
Tórður Skorheim Guttesen, Odder Elite Håndbold
Rói Berg Hansen, HØJLeivur Mortensen, Ajax København
Brandur Halgirson, Ajax København
Jónas Gunnarson Djurhuus, Viking Stavanger
Filip Jojic, VÍF /
Hans Eli Sigurbjørnsson, KÍF
Peter Krogh, H71
Teis Horn Rasmussen, TM Tønder
Kjartan Johansen, Viking Stavanger
Vilhelm Poulsen, Fram
Allan Norðberg, KA Akureyri
Pætur Thomsen, H71
Helgi Hildarson Hoydal, Viking Stavanger
Rókur Akralíð, HEI Skæring
Rógvi Dal Christansen, Fram