Møter verdens største håndballspiller – Ryger

Møter verdens største håndballspiller

Mens vi løper utendørs, trener styrke og får ikke trent håndball innendørs er situasjonen annerledes for våre 3 færøyinger som er hjemme på Færøyene for å spille tøffe kvalikamper. Mens Europas høyeste rangerte lag befinner seg i Ungarn og Slovakia og EM så spiller lagene som ikke deltar i EM pre kvalifisering til VM, altså kvalik om få delta i kvalifiseringen.

Både Helgi, Trondur og Jonas er i troppen som Peter Bredsorff Larsen tatt ut til kampene mot Luxenbourg, Italia og Latvia som spilles fredag, lørdag og søndag, alle på hjemmebane på Færøyene. I troppen finner vi også ex Viking, Kjartan Johansen som nå er i Ønnered i Sverige.

Helgi klar til 3 tøffe kamper på 3 dager.
Foto: Hans Lie

Det er 3 lite merriterte håndballnasjoner som tar turen til Færøeyene, det betyr ikke at det ikke blir en tøff oppgave å komme videre. Latvia var kvalifisert til EM sist og på laget er verdensstjerna Dainis Kristopans, som med sine 215 cm og 135 kg. gjør at Paris SG spilleren regnes som den «største» håndballspilleren i verden. Det blir en fysisk krevende jobb å stoppe kjempen fra Latvia.
Les mer om Kristopans her:
https://en.psg.fr/teams/handball/squad/dainis-kristopans

Målsetningen er å gå videre. Italia og Latvia er de tøffeste motstanderne. Kristopans blir en oppgave å få tak i, i seg selv. Vi har en skade på Elias á Skipagøtu; som er den helt store spiller for oss, men målsetningen er den samme. Vi går inn for å vinne alle kampene.

Helgi Hildarson Hoydal
Mens Helgi og Jonas har vært fast inventar på landslaget så er Trondur relativt fersk. I går ble bruttotroppen skalert ned og endelig kamptropp tatt ut. KJekt for Trondur at han kom med videre og blir å finne i kamptroppen på fredag.
Foto: Nanco Hoogstad

Hele den færøyske troppen kan du se her.

https://www.in.fo/news-detail/22-leikarar-tiknir-ut-fyribils

To lag går videre og slik det ser ut nå så kan 300 elleville færøyinger slippes inn i hallen og gi hjemmelaget den støtten de sårt trenger for å ta neste steget. Hvis kampene streames så finner du de enten på ehftv.com eller kvf.fo

Fredag
20.30 Færøyene – Luxembourg
Lørdag
20.30 Italia – Færøyene
Søndag
19.00 Færøyene – Latvia