Neste års hovedtrener på plass – Ryger

Neste års hovedtrener på plass

Vi er svært glad for at vi nå har fått på plass hovedtrener for neste sesong. Samtidig som vi står overfor en spennende sesongavslutning kan vi samtidig intensivere planleggingen av neste sesong.

Jonas i kjent stil. Foto Svein Erik Fylkesnes

Vi er svært glad for at Jonas Dehn Andersen har takket ja til å bli hovedtrener neste sesong. Jonas kom til Stavanger denne sesongen som rekrutt trener og fram til jul var han også med i teamet til Morten Moldrup. Etter trenerskifte i januar har han sammen med Knut Ove Joa utgjort duoen med hovedansvaret for laget. Med Knut Oves engasjement som landslagstrener for Sveits har Jonas vært den som har stått for kontinuiteten og ledet laget i de kampene Joa har vært på reis.

Jonas Dehn Andersen blir Rygers hovedtrener neste sesong.
Foto Trine Nessler Wichmann

Styrets begrunnelse for valget av Jonas som ny hovedtrener er denne:
«Jonas er en ung trener med ambisjoner. Han har gjort en solid jobb med rekruttlaget og tatt et stort ansvar i den krevende situasjonen med trenerbytte. Han er hardtarbeidende og har vist gode resultater med våre yngste spillere. Flere har gått fra en anonym tilværelse på rekruttlaget til å prestere godt i 1. divisjon. Vi har en ung spillerstall og mener Jonas har det som skal til for å utvikle disse videre og samtidig løfte laget og klubben videre. Nå skal vi sammen med Jonas sette sammen et trenerteam og en spillertropp til neste sesong som forhåpentligvis kan bite godt fra seg.

Poengfangsten er noe lavere enn vi hadde håpet på, men flere unge spillere har tatt store steg denne sesongen. Arbeidet Jonas, Morten og resten av trenerteamet startet på i høst viser nå frukter. Nå blir det Jonas som skal ha hovedansvaret.
Foto Svein Erik FylkesnesJonas er 31 år fra Danmark, han er utdannet lærer og jobber i dag på Nylund skole, der også hans samboer jobber. Før han kom til Stavanger var Jonas assistenttrener og talent ansvarlig i Randers HK. Han har og et års opphold på Færøyene der han jobbet med spillerutvikling og var assistenttrener i Kyndil. Han er fra danmark utdannet divisjonstrener og talent trener og vil neste år starte på trener 3 utdannelsen til NHF.Jonas sier dette om å bli hovedtrener
Jeg syns det har vært kjekt å jobbe i Ryger denne sesongen, og kjæresten min og jeg trives i Stavanger, så da jeg ble tilbudt jobben som hovedtrener var det et lett valg. Jeg er veldig interessert i utvikling av kollektivet og spillerne individuelt, og trives i relasjonen med spillerne. Det blir en ung tropp neste sesong, så fokus blir på å skape de riktige rammene og roen for utvikling, men det er en ekstremt arbeidsom og talentfull gruppe, så jeg er ikke et sekund i tvil om, at vi kan utfordre alle lag i 1. divisjon. 

Å være hovedtrener for den gruppe spillere gjør meg veldig stolt og jeg ser frem til ennå en sesong i klubben.