Neste års rekrutt trener på plass – Ryger

Neste års rekrutt trener på plass

Velkommen til Norge og Stavanger, Jonas. «Det er dejlig å være dansk i Norge». Vi er svært glad for å ha fått på plass neste års rekrutt trener og ikke minst at vi får en håndball faglig stor ressurs som kan utvikle våre talenter videre.

Fjorårets rekrutt trener Jo Svendsen overtar SIFs damelag i 2. divisjon, dermed måtte vi ut på trenerjakt. Rekruttlaget vil i år som i fjor tilhøre SIF og Hundvåg, men gjennom partner- og prestasjonsklubbsamarbeid vil spillerne også kunne delta på Rygers lag.

Men nok om det, her skal dere bli litt bedre kjent med en 30 år gammel danske som forlater pannekakelandet og setter kursen nordover mot de norske «fjellaber». Jonas Dehn Andersen er i dag assistent på elitelaget for damer og jobber med talentarbeid i den danske toppklubben Aarhus.

Vi tok en prat med Jonas for å høre mer om hvem han er og valget han nå har tatt.

Kan du fortelle oss kort om hvem Jonas er?
Jeg er 30 år gammel og bor i Århus sammen med min kæreste, Rikke, som glæder sig mindst lige så meget til at flytte. Jeg er uddannet skolelærer, og så elsker jeg at bruge tid sammen med min dejlige familie og venner. 

Fortell oss om din håndballbakgrunn?
Jeg startede selv til håndbold som 12-årig og spillede med i de højeste ungdomsrækker, indtil jeg som 19-årig valgte at stoppe, grundet flytning og uddannelse. I stedet blev jeg træner, og det valg har jeg ikke fortrudt.

Trænergerningen har givet mig mange fantastiske oplevelser med mange forskellige mennesker. Primært har jeg trænet U14-U19, men har også trænet seniorhold et par sæsoner. Bl.a. på Færøerne, hvor jeg, udover at være ungdomsansvarlig i Kyndil, Tórshavn, også havde fornøjelsen af at være assistent på begge senior-ligahold.

Med kvindeholdet vandt vi både FM og pokalguldet, og med herreholdet kom vi i pokalfinalen. Da jeg kom hjem i 2019 var jeg U19-drenge-træner i Århus Håndbold og senest har jeg været talentansvarlig og liga-assistent i Randers HK. 

Jeg har løbende taget DHF’s træneruddannelser, og er uddannet Divisionstræner og Talenttræner. 

Sune Ruud er en av flere unggutter som Jonas får jobbe med i året som kommer.
Foto Trine Nessler Wicmann

Hvordan vil du beskrive deg som håndballtrener?
Først og fremmest brænder jeg for at have mennesker at gøre, og jeg forsøger at bringe så meget humør, glæde og energi ind i den relation, som jeg kan.

Jeg er meget bevidst om, at hvis jeg skal være med til at udvikle håndboldspillere, skal jeg først sikre, at det hele menneske er trygt og har det godt. Dernæst er jeg meget optaget af at udvikle den enkelte spillers kompetencer og sætte det bedst muligt sammen indenfor rammen af kollektivet og fællesskabet.

Vi skal turde stille krav til hinanden om, at vi yder vores bedste hver gang og giver, hvad vi har, at vi bidrager til hinandens udvikling og at vi tør lave fejl. Kun sådan, er det muligt at udvikle egne kompetencer, men også holdet og klubben. En spiller er en del af et hold, og et hold er altid en del af en klub. Det skal vi altid være meget bevidste om, og det kræver, at vi forpligter os til hinanden. 

Har du ennå ikke sikret deg de flotte Bambusa sokkene. Ta kontakt med en av spillerne eller send oss en dm.
Vi leverer, iallefall om du bor i området.

Hva driver Jonas med utenom håndballen?
Jeg drives generelt af at være sammen med andre mennesker, og være en del af noget, der giver mening. Det føler jeg, at jeg har fundet i Ryger. At blive en del af klub med høje ambitioner om at rykke sig som klub og miljø til højeste nationale niveau.

Derudover har jeg indtil nu kun snakket med gode og søde mennesker fra klubben – og derfor giver det stor mening for mig at komme til Ryger. En opgave, jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang med. 

Vi gleder oss også.