Nødtreneren – viasat 15.30 – Ryger

Nødtreneren – viasat 15.30

Kl 15.30 idag spiller Norges nødlandslag Em kvalifisering borte mot Hviterussland. På benken for Norge finner vi Joar Gjerde. Ikke nok med det, Maria Ø. Leitao fra Stavanger Idrettsklinkk er lagets fysioterapeut.

Mens A-landslaget forbereder seg til VM i Egypt har altså Norges Håndballforbund sendt rekruttlandslaget til Hviterussland for å spille den coronautsatte EM kvalifiseringskampen. Fredag møtes lagene igjen, denne gang i Norge. Norges innledet med 39-24 seier mot Italia, den gang med a-landslaget.

Se begge lags lagoppstilling her:
https://ehfeuro.eurohandball.com/men/2022/matches/details/202211010102065/belarus-norway/

Hviterussland er ifølge oddssetterne favoritt. Det er ikke noen kasteball Norges rekruttlandslag skal møte og lagets to største stjerne er Artsem Karalek og ULadzislau Kulesh, begge fast inventar på det polske storlaget Kielce.

På benken finner vi altså Joar Gjerde som sammen med Valery Putans skal dra opp taktiske genistreker slik at vertene skal måtte kjempe hardt for poengene.

Maria Leitao fra Stavanger idrettsklinikk på benken
Foto: Stavanger idrettsklinikk.

Viking har i mange år hatt et tett samarbeid med dyktige fysioterapeuter fra Stavanger Idrettsklinikk. I dag er det Eirk Elnan Garnvik som jobber tettest med oss, men så sent som i serieåpningen hjemme mot Elverum var Maria tilbake på Vikingbenken som vikar. Både Eirik og Maria har engasjement i Norges håndballforbund på hhv rekrutt og u-landslag.

Vi ønsker Norge, Joar og Maria lykke til. Kampen sendes på Viasport kl 15.30.