Ny færøysk kamp i kveld – Ryger

Ny færøysk kamp i kveld

Klokka 20.45 skal Jonas og Kjartan ut i ny EM kvalik, denne gang på hjemmebane mot Tsjekkia. Grunnet lave smittetall kan Færøyene ha 1000 tilskuere i hallen, det er i seg selv en grunn til å se kampen som streames på ehftv.com

Kjartan Johansen overtar kapteinsbindet fra Helgi som er igjen i Norge for å spare seg til kvalikkampene mot Nøtterøy

Som ventet hadde Færøyene ingen mulighet i oppgjøret i Moskva mot Russland onsdag. 31-24 ble slutteresultatet i en kamp som aldri ble spennende. En svak periode i første omgang var nok til at vertene i realiteten avgjorde kampen. Det ble to mål av Jonas, mens Kjartan ble spart til de to hjemmekampene mot Tsjekkia og Russland.

Med Helgi er igjen i Norge for å bli spart til kvalifiseringskampene mot Nøtterøy er det samboeren i østre bydel som i dag bærer kapteinsbindet.
Sist Tsjekkia var på Færøyene kom de ikke lenger enn til flyplassen i Torshavn før de ved ankomst måtte returnere grunnet coronasmitte i laget noe som medførte at laget også måtte trekke seg fra VM.

For Gøran og Norges sin del er EM billletten sikret etter to seier av to mulige mot Lativa. Onsdag ble det en sliteseier med 5 mål mens de i går feiet over vertene og sikret billetten de mer eller mindre hadde i lomma. Nå venter Italia lørdag som er siste kamp i denne kvaliken.
Færøyene møter Russland søndag kl 18.00 til sin siste kamp.

Kjartan klar for å lede laget sitt mot Tsjekkia og Russland.