Roter bort 2 nye poeng – Ryger

Roter bort 2 nye poeng

Det var ingen god inngang til søndagens bortekamp med skader og usikkerhet i troppen. Men gjengen som reiste til Spikkestad var mer enn gode nok til å kunne ta med to poeng hjem. Det så lyst ut til pause, men en totalkollaps i 2. omgang og en prestasjon langt unna det vi kan være bekjent gjorde at det ble en ny blytung tur hjem.

Herman med 6 mål og mye spilletid. Unggutten tar nye steg for hver kamp.
Foto Trine Nessler Wichmann

Vi åpner godkjent og lagene følger hverandre i målprotokollen. Noen faresignal kunne observeres allerede innledningsvis når vi vet et par av våre mål ikke tok returløpene og hjemmelaget kunne få noen enkle mål. Men utover omgangen setter vi opp et bra forsvar. Vi drar fra leder med 5 og ser ut til å ha kontroll på kampen. Så ut av det blå setter ROS omgangens siste mål på direkte frikast etter tida var utløpt.

I 2 omgang tar ROS umiddelbar kommando og i løpet av omgangens 10 første minutter er ledelsen hentet inn. Det unge ROS laget viser at de har hatt en god utvikling og kombinert med selvtillit og vinnervilje blir vi utkjempet og etter hvert distansert i målprotokollen. Vi forsøker 7 mot 6, men med flere svake vurderinger ender med at hjemmelaget straffer oss og mer eller mindre avgjør kampen. Til slutt står det 29-25 og vi går på vårt 3 unødvendige bortetap. Etter seier mot Viking TIF var vi med i kampen om en kvalik, nå har vi gjort utgangspunktet vanskelig og må sannsynligvis ha tilnærmet full pott om vi igjen skal melde oss på.

Til kampen mot ROS var både Kjetil, Julian og Steffan ute med skade, det sier noe, men ikke mer enn at de 15 som tok turen til Spikkestad skulle tatt poengene med hjem til Stavanger. At vi taper mot Nordstrand kan sies å være et arbeidsuhell, men når vi følger opp med tap både mot Fyllingen og ROS så er det ikke lenger arbeidsuhell, da har vi ikke de rette ferdighetene som skal til for å slå svakere plasserte lag. Disse verktøyene skal vi finne, for flere slike tap skal vi ikke ha.

Neste kamp er onsdag 29. mars kl 1730 mot Follo i Stavanger Idrettshall. Da skal vi revansjere oss, både for bortetapet og vise at vi er bedre enn det vi vise mot Ros.