Ny unggutt tas opp i a-stallen – Ryger

Ny unggutt tas opp i a-stallen

Ny unggutt blir å finne i Rygerdrakta den kommende sesongen. Hermann har hospitert i a-gruppa sesongen som var og har fått sin debut i 1. divisjon. Nå blir 18 åringen som fast medlem i Ryger stallen.

Hermanns vei til Ryger har gått fra Havørn og Sola til han nå skal forsøke å ta nye steg i karrieren i Rygerdrakta. Han blir den 3. 18 åringen som nå tas opp i a-stallen og utgjør nå sammen med Jesper Røisland og Andreas Hansen Oftedal den kommende sesongs «russ».

Herman sier dette om å bli en del av Ryger
Jeg ser frem til å fortsette med denne herlige gjengen, og at det kommer til å bli spennende med nytt navn og alt som følger med. Jeg har troa på at gutta kan leve opp til forventningene i år.

Herman i debuten på hjemmebane mot Fold
Foto: Trine Nessler Wichmann

Trener Morten sier dette om Herman:
Herman er en gut med fysikken i orden. Herman ser ut som en fullvoksen gut allerede, og har med fysikken sin mulighet for at stå imot når han møter fullvoksne spillere. Samtidig er Herman en gut der vil det. Han har i samarbeide med nuværende Ryger sin rekrutt trener, Jo Svendsen, allerede gjort et godt stykke arbeide i, at undersøke hvilken type håndballspiller Herman skal bli. Der er ingen tvivl om at potentialet er på plass og nå skal rammene rundt han da også optimeres for Herman i den kommende sesong. Morten er hentet til Ryger i et langsiktig prosjekt der vi skal bygge opp topphåndballen i byen og legge til rette for at unge gutter skal få utvikle seg i egen by. Gjennom tett dialog med Morten har det vært en prioritering fra klubben sin side å få på plass avtaler med ungguttene. Om Andreas og Herman sier Morten dette:

Begge spillere har over tid vist et økt toppniveau i 2. divisjon og jeg har kunne følge begge gutter over noe tid fra avstand. Når jeg da blir møt av nogle sultne og flotte gutter, der viser at dette er noe de vil, da er det klart noe som vi ønsker å satse på og gør plass til i vår spillergruppe. I Ryger arbeider vi med langsigtige planer og vet at her har vi to gutter der, om alt gå vel, kan bli med på at definere Ryger i flere år frem.