Oli`s ALL STAR team – Ryger

Oli`s ALL STAR team

Når Ole Andre Lerang nå valgte å legge opp utfordret vi han til å plukke ut sitt all star team. Her er Oli`s utvalgte, noen med en liten hilsen til sin gamle kollega.

Det er ikke få spillere Oli har hatt som medspillere og i et ethvert laguttak kan det være vanskelig å plukke ut de som skal på laget. Men heldigvis er det ingen finale, kun mimring.


Målvakter:
Ole Andre Lerang – The one and only
Kevin Møller – Dansken som nå skal vokte Danmarks mål i VM hadde en sesong i Stavanger, få visste at han da skulle ende opp i klubber som Barcelona og Flensburg og med det danske flagget på brystet.

Foto Jarle Aasland

Venstre kant
Jo Svendsen / Alexander Blonz
Dagens rekrutt trener har som Oli en lang karriere bak seg i Stavanger håndballen. Jo har et langt liv bak seg i topphåndballen og er gledelig nok med og deler av sine erfaringer til dagens ungdommer. Alexander kom ut fra intet, tok store steg og ble fort plukket opp av Elverum før han nå befinner seg i Pick Szeged.

Alexander Blonz: Foto IHF

Fikk gleden av å trene Oli allerede som 16 åring i Randaberg, jeg så tidlig at han var et stort målvaktstalent. Ble kort tid etter hentet til Stavanger Håndball og har hatt en fantastisk utvikling til å bli en toppmålvakt i den norske eliteserien. Har vært en glede å følge ham som spiller samt å se i de senere år at Oli har tatt på seg jobber som målvaktstrener for ulike lag i regionen for å styrke målvaktsstammen både på gutte og jentesiden. Jeg har hatt ham som spiller, lagkamerat og trenerkollega og det har vært en sann fornøyelse å utøve de ulike rollene sammen med Oli. Ønsker ham det beste i fremtiden og det blir nok ikke siste gang vi ser ham på håndballbanen, men da som trener og bidragsyter for morgendagens toppkeepere. Lykke til Oli!

Jo Svendsen

Joar Gjerde, både med som spiller og trener
Foto Trine Nessler Wichmann

Jeg har hatt æren av både å spille og trene Oli. Begge deler har gitt meg mye. Når vi spilte sammen fikk jeg veldig respekt for hans dedikasjon og vilje til å bli en bedre målvakt. Han har alltid interessert seg for målvaktspill og detaljer rundt dette emnet. Det var på grunn av dette, når jeg ble vikingtrener, jeg ville ha han inn i trenerteamet. Jeg har alltid ment oli har hatt et uforløst potensial og kunne fått enda mer ut av sin allerede gode karriere. Jeg hadde gode samtaler med han og heldigvis gjorde han comeback i min siste sesong. Dette var en medvirkende årsak til at laget til slutt kunne rykke opp til eliteserien. Hvis vi legger bort håndballen så er han først og fremst et godt menneske som virkelig vil de rundt seg vel! En omsorgsperson! En person som er lett å like! Takk for gode håndball minner.

Joar Gjerde

Venstre back
Gøran Søgaard Johannessen
Joar Gjerde

Gøran var selvskreven. En stor karriere og en av norges beste håndballspillere for tiden. Gikk fra Viking til GOG før han endte opp i Flensburg. Joar hadde og en lysende karriere foran seg, fikk a- landskamper før en skulderskade satte en stopper for karrieren.

Midtback
Kjetil Strand
Vegard Samdahl
Erik Rafoss

Tre spillere med lang fartstid i håndballen. Kjetil og Vegard med imponerende meritter både på landslag, klubblag nasjonalt og internasjonalt, mens Erik er en klubblegende som har, akkurat som Oli, betydd enormt mye for håndballen her i Stavanger.

«Kjære, Oli! Alt har en slutt. Du er alltid en som har stått meg varmt om hjertet, du er rett igjennom et godt, ærlig og snillt menneske. Dette har også gjenspeilet deg gjennom din lange og flotte karriere som målvakt. Rolig og behagelig både på og utenfor banen, likt av alle. Ønsker deg lykke til videre på ferden uten målvaktsdrakt ❤️».

Vegard Samdahl
Erik Rafoss
Foto Trine Nessler Wichmann

Oli har vært en solid trygghet å ha med på laget. Han har vært en målvakt som har holdt et høyt nivå over lang tid og vært en kjempeperson å ha i gruppa! Han har bidratt både på sidelinjen og på parketten i mange år for klubben.

Erik Rafoss


Høyreback
Fredrik Haaland
Lars Sigve Hamre
En ny lokal spiller som har en rekke kamper sammen med Oli. Etter en tur til Stord og Falk Horten avsluttet Fredrik karrieren her i Stavanger, med opprykk sammen med Oli. Lars Sigve spilte Oli med den sesongen han var Sandnes (godt det ble med det ene året…).

Fredrik Haaland i aksjon
Foto Øyvind Andersen

Jeg ble kjent med Oli når vi begynte å spille sammen i 17 års alderen. Han har alltid vært en stor trygghet både på og utenfor håndballbanen. En person som er lett å bli glad i. Avgjørende i flere kamper! Glemmer aldri sesongen 2011 hvor han hadde over 40% i redninger gjennom en hele sesongen! Hadde muligens spilt på A-landslaget hadde det ikke vært for skader (og den store elsken for søtsaker 😂)

Fredrik Haaland


Strek
Odd Tore Gudmestad
Ingvar Arnason
På streken har han plukket ut to solide spillere som har gjort livet surt for mange motstandere. Håbuen som spilte i Stavanger i to perioder og mens islendingen Arnason hadde 4 sesonger i Stavanger

King Ole legger opp.
Fine mann og Viking legende. Husker godt kjøreturer til flyplassen og snakk om hunden din, The Rock og roullette. Du var ikke den beste i fotball, men du kunne godt stå i mål i handball. Kjekt å ha spilt med det Oli og ønsker deg alt det beste i fremtiden. Áfram Valur

Ingvar Arnason
Ikke komme her og komme her unggutt… Oli plukket straffen til Alexander når Elverum var motstander i Rema 1000 ligaen. Alexander med på Olis all star team.
Foto Trine Nessler Wichmann

Mine beste minner med Oli er fra sesongen 09/10 hvor vi var en gjeng som brettet opp armene og spilte på dugnad (og hjertet) for å rykke klubben opp i eliteserien igjen. Oli var ligaens desidert beste keeper, og kunne gjøre som andre toppkeepere og stenge buret helt. Han var en viktig brikke for at det ble opprykk. Lykke til Oli med livet utenfor håndballen!

Odd Tore Gudmestad

Høyre kant
Edwin Fjelltvedt og Kristian Bjørnsen
To nye spillere som ikke trenger nærmere beskrivelse. Kristian spiller fortsatt med flagget på brystet og er spiller i et meget godt Aalborg lag. Hommersåkstjerna Edwin med sine trick og finesser har lagt skoa på hylla og er i dag grunder.

Ole Andre er et virkelig varmt følelsesmenneske som både kan uttrykke enorm beundring og frustrasjon. Han har alltid vært flink til å gi skryt over ting jeg som kollega er god på og det jeg kan bli bedre på. Hans mot er beundringsverdig, og han har virkelig vist hvordan åpenhet, mot og samhold har tatt et lag til et nytt nivå. Av alle jeg har spilt med er det få jeg er mer stolt over enn Ole Andre Lerang.

Edwin Fjelltvedt
grasrotandel


Trener
Gunnar Blomback
Joar Gjerde
Trenger vel ingen nærmere beskrivelser. Joar, lagkameraten som og ble treneren, mens Gunnar Blomback var personen Oli trakk fram som den mest betydningsfulle for sin karriere.

Gunnar Blomback var som en far for meg i håndballverden. Hans kunnskaper og vinner mentalitet var i verdensklasse. Samtalene vi hadde om håndball kunne vare i flere timer

Oli

Jeg er utrolig takknemlig for at Joar ville ha meg tilbake på banen. Jeg hadde en kjekk og lærerik sesong som aldri vil bli glemt. Joar har alltid vært en person jeg har sett opp til som trener og spiller. Han er en topptrener som får det beste ut av hver spiller. Vi kan alle takke han for at Ryger er i topphåndballen igjen. Det er også inspirerende å se hva han får til på landslag. Jeg blir ikke overrasket om vi ser han som framtidig hovedtrener på damelandslaget.

Sist men ikke minst er han en fantastisk person som jeg ofte oppsøker for råd og gode samtaler. Tusen takk for alle gode år Joar. Håper vi kan jobbe sammen igjen i framtida.

Oli

Takk Oli, takk til andre håndballpersonligheter som skapt uforglemmelige øyeblikk i Stavanger Idrettshall.