Påskeferie over, bortekamp mot Sandefjord onsdag – Ryger

Påskeferie over, bortekamp mot Sandefjord onsdag

Onsdag går turen til Sandefjord og kamp i Jotunhallen mot en gammel kjenning. Hjemmelaget har allerede sikret seg 2. plassen og er klar for kvalik, for vår del er plassen sikret og i en rekordjevn 1. divisjon kan vi nå rette blikket mot den andre ledige kvalifiseringsplassen til Rema 1000 ligaen.

Våre 3 målvakter har hatt en god sesong, her jubler Eirik i hjemmekampen i Stavanger i desember. Foto Svein Erik Fylkesnes

Bak suverene Follo har Sandefjord vært like suverene i kampen om 2. plassen. 3 runder før slutt er det allerede klart at de skal ut i kvalik, sannsynligvis mot Kristiansand. Når det er sagt så hadde nok flere trodd at vestfoldingene skulle bydd Follo kamp om 1. plassen, men de har aldri vært i nærheten av den direkte opprykksplassen. Sandefjord har som oss hatt skader på sentrale spillere, men har hatt en større stabilitet enn oss blant annet fordi de har hatt større rutine i spiller troppen.

Fra hjemmekampen mot Sandefjord, foto Svein Erik Fylkesnes

Vi reiser til Sandefjord med 3 strake seire på konto etter flere gode prestasjoner og en større stabilitet i spillet enn tidligere. Nå gjenstår 3 vanskelige kamper der Sandefjord er første store prøve. Vi har i hele år slitt med skader og vil også sesonginnspurten måtte unnvære flere spillere som normalt ville vært i førsteoppstillinga. Når det er sagt så har de unge spillerne som har fått sjansen vist å ta vare på den og brukt mulighetene til å spille på seg både erfaring og selvtillit. Nå må de opp ytterligere et hakk om vi skal by hjemmelaget kamp om poengene.Vi møtte Sandefjord i Stavanger i desember, en kamp vi vant med 4 mål etter å ha brent 7 av 8 straffekast. Vi har de siste årene, både i 1. divisjon og Rema 1000 liga, utkjempet tøffe kamper mot Sandefjord og vet hva vi går til når vi entrer Jotunhallen onsdag. Sammen med Follo har Sandefjord størst rutine og mest erfaring, så spørs det om våre ungdommers innsats og pågangsmot kan klare å stå i mot vertene. Vi er som nevnt 1 poeng bak kvalik til Rema 1000 ligaen, men har på papiret tøffest program igjen. Vi må derfor ta minst 1 av to skalper på bortebane mot Follo eller Sandefjord om den plassen skal bli vår, i tillegg til at vi må slå Grenland søndag.

Men mest av alt skal vi avslutte sesongen på en like god måte som vi har framstått de siste ukene.