Reagerer på utsettelse av Fjellhammerkampen – Ryger
Jonas Gunnarsson Djuurhus

Reagerer på utsettelse av Fjellhammerkampen

Vi har i dag mottatt beskjed om at Viking- Fjellhammer kommende søndag blir utsatt på grunn av at Fjellhammerspiller er i karantene etter internasjonal kamp. Både Jonas, Kjartan og Helgi skulle også vært på samling. Beskjeden vi fikk var at dersom de reiste så ville de gå glipp av Fjellhammerkampen om ikke det var kommet dispensasjon fra regelverket.

Våre 3 færøyske spillere meldte dermed forfall og satte klubben og lagkameratene foran en landslagssamling de hadde gledet seg til. Det samme gjorde ØIF Arendals Olaf Richter Hoffstad som meldte forfall til sin første landslagssamling. Reaksjonene er sterke også hos ØIF Arendal
https://oifarendal.no/2020/11/10/sorry-olaf-dette-var-ikke-greit/

Kjartan Johansen ble hjemme når alternativet fra karantene i Fjellhammerkampen
Foto: Svein Erik Fylkesnes

Etter at regjerningen kom innskjerpede karanteneregler for utenlandsreiser var det klart at med gjeldene regelverk ville våre spillere ikke bli kampklare til den viktige kampen mot Fjellhammer. Vi hadde løpende kontakt med Norsk Topphåndball som igjen hadde kontakt med Norges Håndballforbund. Meldigen derfra var at reiser du utenlands og er i karantene så er det ikke grunn for å flytte kampen.

Mens Viking og ØIF Arendal hadde spillere som ble igjen hjemme sendte Drammen, Elverum og Fjellhammer sine spillere på samling vel vitende om hvordan regelverket for utenlandsreiser var. Vi klandrer hverken Fjellhammer eller andre de andre klubbene som lot sine spillere reise. Det skulle egentlig bare mangle at andre nasjoner skal få avvikle sine kamper når vi selv har kamper internasjonalt. Kritikken går til Norges håndballforbund som lukket øynene for en problemstilling de hadde på bordet. En problemstilling som de enten visste eller burde visst ville skape problemer i etterkant. Vi kan selvsagt skylde på corona, nye regler og korte frister. Men tydelighet og informasjon er viktige lederegenskaper når det uforutsette ting skjer. Det manglet denne gangen.
Konsekvensen gikk denne gang utover Hoffstad, Johansen, Høydahl og Djuurhus som lojalt stilte opp for laget og klubben.

Det jobbes nå med å finne ny dato for kampen og vi kommer tilbake med mer om dette så fort dette er landet. Informasjon til billettinnehavere vil også komme.

Helgi Hildarsson Høydahl måtte og være hjemme i Stavanger.
Foto: Svein Erik Fylkesnes