Ryger med toårsavtale med Olympiatoppen – Ryger

Ryger med toårsavtale med Olympiatoppen

Et av hovedmålene med etableringen av Ryger er å legge til rette for at byens egne talenter skal kunne utvikle seg i sin egen hjemby. Et viktig skritt i dette er avtalen vi nå har gjort med Olympiatoppen. Avtalen gir Ryger tilgang til kompetanse og den gir våre spillere en unik muligheten til tilpasset utdanningsløp ved UIS og andre høyskoler.

For Morten har det vært en prioritert oppgave å få til tilpassede studier og mulighet til Olympiatoppens kompetanse
Foto Stig Håvard Dirdal

Olympiatoppen har i dag 7 regionale avdelinger og disse avdelingene skal være med å gi toppidrettsmiljøenes spillere og trenere både støtte og kompetanse. Avtalen som nå er inngått retter seg mot spillere i aldersgruppa 19-25 år.

Et av norsk idretts strategiske mål/satsingsområder er å hjelpe unge utøvere i overgangen til toppidrett på seniornivå, og dette kan være et krevende steg for svært mange unge utøvere. Når de har vært gjennom toppidrettsgymnas, junior- /rekruttlandslag, og talentutviklingsprosjekter med støtte fra Olympiatoppen, er nåløyet trangt for å komme med på landslag elite/senior, og det er mange som ikke klarer å ta steget til elitelag før i 24-25-årsalder.

Eksempler på områder hvor Ryger vil kunne benytte seg av Olympiatoppens kompetanse er på områder som kosthold/ernæring, idrettspsykologi, styrketrening, testlap og karriereveiledning.  

Spillerne våre vil med denne avtalen og kunne få tilpasset sine studier slik at disse kan tas over lengre tid. Med slike tilpasninger vil det og gis åpning for treninger på dagtid som i dag har vist seg vanskelig å kombinere med ordinære studier med oppmøteplikt på studiestedet.