Sandefjord: Vi må vinne – Ryger

Sandefjord: Vi må vinne

For et drama det blir på søndag. Rygerne har reist seg etter en tøff periode og jobbet seg ut av motgangen. Hvem hadde for noen uker siden trodd at kampen søndag skulle få den nerven som nå ligger i lufta. Det er sånne kamper vi elsker og søndag kan ikke komme fort nok. Premissene ble lagt etter søndagens kamper der Sandefjordtrener Veierød meldte etter seieren mot Bergen. -Vi må vinne i Stavanger.

Sist Sandefjord var i Stavanger var i Rema 1000 ligaen. Da ble det seier til Viking. Herfra 2019 sesongen når vi rykket opp og Sandefjord fulgte etter grunnet covid stoppet sluttspill
Foto Hans Lie

Sandefjord var laget alle trodde skulle spasere gjennom 1. divisjon. Etter nedrykket fra Rema 1000 ligaen klarte de å beholde stammen i laget i tillegg til at de hentet inn solide forsterkninger i blant annet Falks toppscorer Gurrich. Det meste gikk på skinner i starten og de blå og hvite hvalfangerne feide motstanderne av banen innledningsvis. Veien tilbake til Rema 1000 ligaen så ut til å være akkurat så enkel som den var spådd før sesongen.

Rygerne er klar søndag og ser fram til en hvalbiff på menyen når det inviteres til håndballfest i egen stue.
Foto Trine Nessler Wichmann.

Så kom bortetapet mot Charlottenlund. Ikke helt etter skjema
Så kom det et tap mot et Viking TIF lag som har imponert stort.

Plutselig 4 poeng bak tetlaget. Ikke som planlagt og heller ikke som forventet.


Så kom det fatale to målstapet mot Falk med kun 18 scorede mål.
Det var kniven på strupa mot Bergen og selv om de hjemmelaget som oss kom 3 mål bak mot Bergen så kjempet de seg inn på imponerende hvis og kontrollerte inn to viktige poeng.

Men drømmen om opprykk har de ikke gitt opp og Sandefjord trener Einar Veierød var klar at skal det målet holdes i live må kampen i Stavanger vinnes.

Ekte rygere klare til å heie oss fram til seier på søndag
Foto Hans Lie


Sånne kamper trigger. Det trigger spillere, trenere, publikum. Det blir rygere mot hvalfangere. Det blir to historiske håndballbyer som nok en gang møtes som de har gjort mange ganger før. For håndballpublikum blir dette en godbit vi har få av i løpet av en sesong.

Det er sånne kamper vi vil ha. Nå får vi det.

På hjemmebane, søndag kl 18.00. Drama i 2 x 30 minutt.

Søndagen kan egentlig ikke komme fort nok