Sebastian flytter hjem – Ryger

Sebastian flytter hjem

Til våren er Sebastian ferdig med studiene i Stavanger. Med kjæreste i Bergen og barndomsklubben nok en gang på frierføttene var det første gang på lang tid vi måtte gi tapt for Fyllingen. Neste sesong spiller Sebastian i gult og blått.

Sebastian bytter fra blått til gult.
Foto: Svein Erik Fylkesnes

Det er lett å forstå at Fyllingen ønsker Sebastian hjem igjen. I tillegg til å være en god håndballspiller, som har utviklet seg stort i tida i Viking, er han en flott personlighet som alle klubber og spillergrupper vil verdsette høyt<. Sebastian stod høyt på lista over spillere vi ønsket å beholde, men når kjærligheten til hjembyen, moderklubben og kjæresten lå på bordet så var det bare å innse at denne gangen hadde vi ingeting å stille opp med..

3 år i Viking og ennå ikke tapt en obligatorisk kamp mot Fyllingen. Nå skal han først bidra til af vi holder plassen før han blir å finne i Fyllingen fra neste sesong.
Foto: Svein Erik Fylkesnes

Sebastian sier dette om at klubbskiftet
-Det blir utrolig kjipt å skulle reise fra Viking. På de tre årene her har jeg virkelig blitt glad i klubben, byen og medspillerne. Det var utrolig tungt å gi beskjeden til resten av laget. Men dette føles som riktig steg for meg videre i karrieren, samtidig har jeg når vært tre år vekke fra kjæresten og det blir godt å kunne bo med henne.

Under oppholdet mitt her har jeg fått kompiser for resten av livet. Det er det mest sammensveisete laget jeg har spilt i med svært sultne og likesinnede gutter og jeg ønsker de alt godt videre.
-Jeg har lært ekstremt mye på disse tre årene, og har vokstmasse både på og utenfor banen. Jeg har hatt to fantastiske trenere i Joar og Scott som har hjulpet meg til å ta store steg som håndballspiller. Jeg er evig takknemlig for alt denne klubben har gitt meg og håper jeg har klart å gi noe tilbake til de også.

Foto Svein Erik Fylkesnes

Dette er ikke noe avskjed enda. Vi har flere kamper igjen av serien og målet mitt har ikke endret seg for oppholdet mitt i Viking. Denne klubben fortjener å være et eliteserielag og det har jeg tenkt til å gjøre alt i min makt for å innfri på den tiden jeg har igjen her.

Styreleder Tor Henrik Knutsen sier dette om klubbskiftet
«Sebastian kom til oss for 3 år siden da vi var nyopprykket til 1. divisjon. Han har tatt stort ansvar på og utenfor banen og vært en stor bidragsyter på den reisen vi har hatt. Når vi ser utviklingen Sebastian har hatt disse 3 årene så kan vi vel og si at det var et lurt valg han den gang tok ved å ta turen til Viking. Selv om vi svært gjerne skulle beholdt Sebastian så er det bare å innse at vi denne gangen ikke var i posisjon til det når kjærligheten, moderklubben og hjembyen var det vi skulle konkurrere mot. Vi får glede oss over at vi nok en gang viser at Viking er et godt valg for unge spillere som ønsker utvikling. Det vet vi gir resultater over tid. Vi ser gjerne Sebastian i Vikingdrakt i framtida.

Om veien videre og planlegging av neste sesong:
Vi har startet samtalene med resten av spillergruppa om neste sesong. Usikkerhet rundt hvilken divisjon vi spiller er vanskelig for alle klubber som er i samme situasjon som oss. Men det er en kjent situasjon for oss, vi har vært i denne situasjonen i mange år og vi er derfor trygge på at vi skal stille et slagkraftig lag om vi spiller Rema 1000 liga eller 1. divisjon.

Foto Svein Erik Fylkesnes