Sikret poengene i en tett kamp – Ryger

Sikret poengene i en tett kamp

Vi kom til Oslo for å ta med to poeng med hjem til Stavanger, det klarte vi. Men vi måtte slite skikkelig for poengene og OSI gav oss tøff kamp helt inn. Denne gang var det vi som holdt hodet klart når det skulle avgjøres.

Foto Peder Thysted

Det var to lag som sårt trengte poeng som møttes i Domus Atletica søndag ettermiddag. OSI stod poengløse etter de 4 første kampene mens vi kom fra to tap og trengte poeng for å holde avstanden til lagene bak oss på tabellen.

Theodor kåret til vår bestemann, her finner han en luke i OSI forsvaret

Fra tidligere oppgjør vet vi at dersom OSI får los kan de være vanskelige å slå. Sånn ble det denne gangen også. Lagene vekslet på å lede fram til det var spilt 22 minutt og når vi kun gjør 2 mål siste 8 minuttene griper hjemmelaget muligheten og går 3 foran til pause etter en 1 omgang der vi spiller hele 8 minutt i undertall.

Sune kommer inn og gjør et godt innhopp fram til han måtte ut etter en tøff takling

Vertene holdt initiativet utover i 2. omgangen. Flere ganger knapper vi inn ledelsen, men hjemmelaget slår tilbake og holder initiativer. Det har de fram til det er spilt 15 minutt når Sune Ruud gjør 20-20. Istedenfor å dra i fra går vi inn i en ny dårlig periode og taper den påfølgende 4 minuttene med 4 mål og det så heller mørkt ut med tanke på poeng. Men vi kommer tilbake. OSI har ikke sammen energien og tar flere dårlige avslutninger som enten går utenfor eller i klypene til Jon-Aksel i målet vårt. OSI gjør ingen mål i kampens siste 8 minutter og når det er 5 minutt igjen utligner vi.

Jonas «on fire». 9 mål fra Jonas i kveld og full pott på 7 meterne også

I kampens siste 5 minutter kommer det kun 1 scoring og Andreas sin scoring 3 minutt før slutt var den som sikret to poengeren. Svake avslutninger og godt målvaktspill gjør at OSI får flere muligheter til å komme ajour i målprotokollen, men heldigvis for oss var marginene og dyktigheten på vår side.

Jon-Aksel tvinger denne straffen i tverrligger få minutter før slutt.

Som i tidligere kamper sliter vi fortsatt med å komme til de opplagte målsjansene og
nok en gang blir målvakten til motstanderen en av banens beste spillere. De lange periodene uten scoringer gjør det vanskelig å vinne håndballkamper og når vi for ofte gir for store rom til motstandernes backer får OSI heng på oss, heldigvis for oss tok kreftene slutt og vi kunne ta poengene med hjem.

OSI er et lag vi skal slå, men for alle som har fulgt både oss og andre lag i denne divisjonene så vet vi at Domus Athletica er stedet for bananskall…Det unngikk vi i dag. Heldigvis.

Theodor noterte seg for 6 mål og ble kåret til vår beste spiller. Kryss i margen også til Jonas som med 9 mål ble vår toppscorer.

Neste kamp er borte mot Bergsøy neste søndag.