Slik blir neste års 1. divisjon – Ryger

Slik blir neste års 1. divisjon

I helga ble de siste kampene i 2. divisjon spilt. Det er nå klart hvem de 14 klubbene som skal utgjøre neste års 1. divisjon er.

Ned fra Rema 1000 ligaen kommer Sandefjord, Bergen og Nøtterøy. Etter at Viking og SIF slo seg sammen til Ryger ble det en ekstra plass til det beste laget som skulle rykket ned, dermed får Herulf Moss mulighet til å spille i 1. divisjon også neste år. Foruten Herulf så blir det av årets motstandere gjensyn med Charlottenlund, Viking TIF, Follo, Falk Horten og OSI. Tre lag som vi møtte i år og som vi ikke vil møte kommende sesong er Sandnes (Rema 1000 ligaen), Vikhammer og Fold som rykket ned til 2. divisjon.

4 tøffe kamper mot Follo i år. Vi ønsker å kjempe om opprykksplassen, det vil garantert Follo også gjøre.
Foto: Trine Nessler Wichmann


Opp fra 2. divisjon kommer ROS, Nordstrand, Fyllingen og Melhus. Det betyr 2 turer til Trondheim, 3 til Vestfold, 3 til Bergen og 5 kamper til Oslo & omegn.

Vi skal nok bli bedre kjent med våre nye bekjentskaper før kampen om poeng starter men et par ting er verdt å nevne:
ROS var en av 3 klubber som i 2008 dannet St. Hallvard. Klubben som i 2019 flyttet til Rykkin og endret navn til Fold HK etter mange år med økonomiske problemer. Nå er altså ROS tilbake i topphåndballen, nå som egen klubb og skal forsøke å gjøre det som de ikke greide når de var en del av St. Hallvard.

Nordstrand som trenes av den gamle DHK spilleren Johannes Hippe er en partner/prestasjonsklubb med Bækkelaget. Vi gratulerer eks Viking spiller Jaran Langva Rommetvedt med opprykk og håper vi ser han i Storhallen til høsten.


Melhus utenfor Trondheim er et helt nytt bekjentskap og opprykket blir deres første møte med topphåndballen. At det gror godt på talentsida er det lite tvil om. Klubben ble norgesmester i NM20. Laget har fått med seg Ronalds Putans eks Kolstad.

Fyllingen har i en årrekke vært Bergens ledende håndballklubb. Før årets sesong var de med og dannet Bergen som skulle bli den felles toppklubben. Hva som har skjedd i Bergen er nok heller uvisst, men nå skal klubbene møtes i 1. divisjon og sammen med Viking TIF så blir det kamp om å bli byens lag. Flere av Bergens spillere i Rema 1000 ligaen var med å spille Fyllingen opp til 1. divisjon i opprykkskampen mot byrival Bjørnar helga som var.

Nøtterøy, våre overmenn fra kvaliken er nå tilbake i 1. divisjon etter et kaos år uten like. Å drive med penger du ikke har er ingen suksessoppskrift. Nå forsøkes det å ryddes opp i klubben og så håper vi det påtroppende styret klarer å stable et konkurransedyktig lag på beina og ikke minst får rettet opp den skakkjørte økonomien.

Vi regner med at terminlister og spilleplaner snart vil komme og neste års kamper kan bookes inn i kalenderen.