Sliteseier i sesongåpningen – Ryger

Sliteseier i sesongåpningen

Vi kriger oss til en viktig seier borte mot et godt Charlottenlund lag i serieåpningen. Vi så ut til å ha seieren i lomma, men et energisk hjemmelaget gav aldri opp og fikk muligheten til å sikre et poeng i siste angrep. Heldigvis for vår del stod det ei stang i veien og med fikk vi 2 svært viktige poeng på konto.

En jury kåret Trondur til vår bestemann. Han noterte seg for 7 mål, 4 av disse på straffe. Hele 12 spillere kom på scoringslista.

Vi kan ikke forvente at alt klaffer fra første stund uttalte trener Morten Moldrup til Aftenbladet før sesongåpningen. I bakholdet lå nok det at vi har hatt store utskiftninger i troppen og begrenset tid til samspill. Til kampen søndag var det årets første kamp høyreback Jesper Røisland hadde sammen med laget etter returen fra EM, det var første kamp for vår innleide målvakt Daniel Fallahinejad som kom inn når Robart ble skadet og vi visste at vi ville ha et stor forventningspress på oss mot et CSK lag som er kapable til å slå alle.

Herlig lagseier idag. Trym noterte seg for et mål i ettermiddagens kamp. Her fra fjorårets kamp i Stavanger
Foto: Trine Nessler Wichmann

Om ikke spillet gikk på skinner så var innsatsen og lagmoralen fortreffelig. Dette var en kamp som gutta ville vinne og det viste igjen på banen. Vi kommer greit i gang, men brenner flere kontringer som gjør at CSK henger med i målprotokollen. Etter 12 minutter fester hjemmelaget et grep om kampen og er foran med 4. Vi finner ikke ut av CSKs forsvar og får ikke flyten i angrepsspillet. Men vi kjemper oss inn igjen i kampen og når signalet går for pause så er vi et bak.

Lagene følger hverandre i starten på andre omgang og etter 10 minutt er vi likt. De 10 neste minuttene er vår beste periode og med at offensivt og aggressivt forsvarsspill tvinges CSK spillerne til avslutninger fra dårlige posisjoner. I denne 10 minutters perioden slipper vi kun inn 2 mål og vi er plutselig 4 foran i målprotokollen og ser ut til å ha en viss kontroll. Men i håndball holder det ikke å ha en viss kontroll. Hjemmelaget gav aldri opp og når vi surrer det til i sluttsekundene får CSK den muligheten de hadde håpet på. Heldigvis for oss gikk Nikolai Dalings skudd i stanga og vår gutter kunne slippe jubelen løs for to svært viktige poeng.

CSK er spådd som outsider i årets første divisjon og viste i dag hvorfor. De har et ungt lag med flere spennende spillertyper der stammen i laget er den samme som i fjor. Foreløpig hviler et stort ansvar på nøkkelspillerne og laget trenger nok en større bredde i troppen for å kjempe om opprykksplassen.

Tirsdag venter ny kamp, denne gang i cupen mot Rival i Haugesund. Neste seriekamp er hjemme mot Fyllingen lørdag 17.09 kl 1800.