Solid debut for Jon-Aksel – Ryger

Solid debut for Jon-Aksel

Juniorlandslaget har denne uka vært i Portugal for kamper mot vertsnasjonen og Sverige. I troppen var to SIF og Rygerspillere, Jon Aksel Bruun- Nygaard og Andreas Hansen Oftedal. Mens Andreas hadde 22 landskamper på cvn fra før var dette debuten for Jon Aksel. Den muligheten tok han godt vare og hans målvaktsspill ble framhevet på NHFs hjemmeside etter kampen mot Sverige. Nå ser stordabuen fram til å utvikle seg videre i Ryger.

Jon Aksel i aksjon for Ryger. Foto Svein Erik Fylkesnes

Andreas og Jon Aksel har begge vært å se for Ryger i årets førstedivisjon. Andreas hadde mye spilletid allerede i fjorårssesongen, mens Jon-Aksel fikk innhopp og noen muligheter som viste at han var en målvakt med potensiale. Foran denne sesongen startet Jon-Aksel som et 3. valg bak Odne og Eirik, men har tatt opp kampen og utfordret de to etablerte målvaktene. Under Ole Andre Lerangs veiledning har den unge stordabuen tatt store steg de to årene han har vært i Stavanger, dette har blitt lagt merke til av landslaget og han fikk sin belønning med uttak og debut i denne samlingen.

Jon Aksel i aksjon mot Follo, Foto Hans Lie


Mens den første kampen mot vertsnasjonen mot Portugal ble stoppet etter 40 minutt grunnet glatt gulv, gikk fredagens kamp mot Sverige til full tid. Det endte med 4 måls tap mot søta bror, det tiltross for godt målvaktspill fra SiF og Rygerspilleren.


Dette sier Jon-Aksel om debuten i Portugal:
Samlinga for min del har vert èin super opplevelse med mye læring og med mange nye inntrykk. Det har vært veldig sosialt og spennende og ikkje minst veldig stort. Det var litt trøbbel med banen osv i Portugal kampen som gjorde at den ble avlyst etter 40 min men i går var alt som det skulle. Kampen i går varkjempe gøy og spille, det var mye tenning fra start som la grunnlaget for at deg skulle bli èin spennende og tett kamp. For min del sto eg nok èin av mine bedre kamper denne sesongen noe som var veldig gøy for min del. Så alt i alt mange gode opplevelser og mye læring eg kan ta med meg hjem i klubb slik at eg kan fortsette utviklingen min videre i Ryger.

Andreas i aksjon mot Bodo. Foto Trine Nessler Wichmann

Å bli tatt ut på landslaget er alltid forbundet med stolthet og prestisje. Andreas noterte seg for 1 mål i kampen mot Sverige og sier dette om samlingen i Portugal.

jeg sitter igjen med en god følelse og en kjekk opplevelse. Det har vert gode treninger med høyt nivå og lærerikt samling i Estarreja. Er alltids kjekt å møte folkene igjen på samling og det er et godt miljøet rundt gruppen. Jeg koser meg på samling og tiden flyr. Er ekstra kjekt å få spilt kamper med flagget på brystet. Er høyt nivå på begge lag og mye fart og fysikk. Det er for det meste trening, spising og soving, men vi har det og kjekt utenom håndballen. Vi finner på noe sosialt, for eksempel denne gang spilte vi bordtennis og kortspill. Ekstra kjekt når det er samling i et varmt land, men var ikke sol hele tiden. Alt i alt har det vert en vellykket samling og ikke minst kjekt.

Foto Trine Nessler Wichmann

Kampen om plassene til EM i Slovenia er stor, det er mange gode spillere i 04 årgangen og nåløyet for å bli med i sommerens mesterskap er trangt. Vi ser fram til å se mer av disse to i sesongavslutningen for Ryger, så krysser vi fingrene for at prestasjoner både med flagg og med Ryger er så gode at det blir tur til Slovenia i sommer.