Solid laginnsats senket serielederen – Ryger

Solid laginnsats senket serielederen

Det var en toppkamp som den skal være, en kamp som svinger fram og tilbake, stor innsats og mye vilje. Med en avgjørelse som faller i kampens siste sekund til vår favør og med det en skikkelig oddsskrell og to poeng med hjem i bussen til Stavanger.

Vi reiste til Bergen med tro på at vi kunne påføre den suverene serielederen sitt første tap. Men skulle vi lykkes så måtte vi treffe på stort sett alt og vi måtte gi alt i alle dueller. Vi traff ikke på alt, men vi traff på mer enn vi pleier. Vi traff definitivt med en herlig lagmoral der alle tok ansvar og alle utespillerne som var på banen noterte seg i målprotokollen. Med det stoppet Viking TIFs seiersrekke på 17 strake seiere.

Solid innsats av våre gutter
Foto John Vint

Vi starter kampen bra. Vi vinner duellene og klarer å tilrive oss en 3 målsledelse og etter 20 minutt tar TIF time out. Den benytter de godt. De neste 6 minuttene vinner hjemmelaget 4-0 og er plutselig det førende laget. Men det var ikke bare en kamp på banen, også på benken. Morten legger vårt time out kort, vi får justert oss og vinner omgangens 4 siste minutter 4-1 og går til pause med en tomålsledelse.

Viking TIF tar tak i kampen i 2. omgangen og spiser seg innpå og tar etter hvert over føringen i kampen. Etter halvspilt 2. omgang er de oppe i en 3 målsledelse og divisjonens toppscorer Kjetil Åndal er on fire og viser hvorfor han allerede nå er hentet til svensk eliteserie. Men vi gir ikke opp, i løpet av 6 minutter går vi igjen fra 3 bak til 1 foran og kampen lever som en toppkamp skal.

Bergenseren Lars Henrik var i hjembyen og senket Viking TIF
Foto John Vint.

Siste 10 minuttene følger lagene hverandre i målprotokollen. Vi har flere muligheter til å få et forsprang men marginene er ikke helt på vår side og vi brenner noen store hundreprosentsjanser. Vi kompenserer dette med noen gode forsvarsaksjoner som gir oss kontringer og «lettkjøpte» mål. To minutter før slutt står det 33-33 og når vi setter våre muligheter i stanga og på utsiden av mål så poengene fjerne ut når TIF tar timeout 40 sekund før slutt. De gjør alt rett, setter opp et godt angrep, kommer på gjennombrudd og to poeng ligger på gaffelen. Men der står selvsagt Eirik Varpe. En godt plassert fot gjør at ballen går utafor mål og vi får vår siste time out når det er 16 sekund igjen.

Morten setter opp et siste angrep. Om det er nervene som spiller oss et puss eller om vi blir satt ut av TIFs forsvar er usagt, men vi kløner det til. Heldigvis og på mirakuløst vis havner ballen på 9 meter, der står Kjetil som plukker opp ballen og kliner den i krysset med utsøkt grunnskudd og senker dermed sin gamle hjemmeklubb i kampens siste sekund.

Kjetil med flere sesonger i TIF drakta. I går var han nådeløs mot sine gamle lagkamerater og scoret i siste sekund

Viking TIF er et svært godt håndball lag med spennende spillere og som spiller en rask og morsom håndball. Nevnte Åndal er en spiller som allerede er fanget opp av større klubber og svenske Emil Hansson på kant holder et høyt nivå, også han spiller i en større liga neste år. TIF hadde også gjort jobben med å temme våre skyttere. Det er ikke ofte Trondur og Jesper går av banen med 3 mål til sammen. Desto mer gledelig er det at andre benytter de mulighetene det gir. 14 mål fra kant er heller ikke hverdagskost for oss og med 7 mål fra linjespillerne så er det 21 av 34 scoringer. Kjetil ble kåret til vår beste spiller av en lokal jury og noterte seg får 7 mål, et av de litt viktigere enn de andre.

Kunne slippe jubelen løs.

Med seier i Bergen melder vi oss på i kampen om en kvalikplass. Dette TIF laget er så bra at de vil ta poeng fra andre av våre rivaler, nå skal vi jobbe knallhardt for å bedre våre prestasjoner ytterligere, det er over 2,5 måned igjen av sesongen. Allerede søndag er det ny kamp hjemme i Stavanger kl 18.00 når Herulf Moss kommer på besøk. Herulf har tapt alle sine kamper og vi går inn som storfavoritter. Men jobben skal gjøres. I går drømte vi om skalpen til TIF, søndag drømmer Herulf om vår skalp.