Spiller foran rekordpublikum i kveld – Ryger

Spiller foran rekordpublikum i kveld

I kveld møter Færøyene håndballstormakten Tyskland i Wunderino Arena (tidl Sparkassen Arena /Osteseehalle) i Kiel som ser ut til å bli nærmest utsolgt. Det betyr nesten 10 000 tilskuere og ei heksegryte uten like som venter Trondur, Helgi og Jonas. Kampen kan trolig streames på ehftv.com

Trondur fikk sitt gjennombrudd på landslaget i januar når de vant første kvalikrunde. Nå venter Tyskland og en ny opplevelse for unggutta
Foto: Svein Erik Fylkesnes

Færøyene har et landslag i stor utvikling, men noen europeisk stormakt er det fortsatt et stykke igjen til at de er. Nå venter håndballstormakten Tyskland over to kamper som siste hinder før et VM sluttspill. Interessen i Tyskland er upåklagelig og dagen før dagen var det bare få billetter igjen i det som blir en gedigen håndballfest i en av de mektigste hallene i Tyskland. Hallen er hele 70 år, men er bygget om flere ganger og har huset store kamper både for THW Kiel, landslaget og ikke minst under EM i håndball i 2007. I kveldens kamp returnerer Alfred Gislason, mangeårig Kieltrener nå landslagssjef i Tyskland tilbake til Kiel og det en av de store Kielprofilene Patrick Wiencek skal takkes av etter en lang karriere på det tyske landslaget. Summen av dette gjør at idrettsinteresserte tyskere tar turen og fyller opp Wunderino Arena som hallen nå heter etter navnebytte fra Sparkassen Arena i 2020.

Kapteinen er klar til å møte Tyskland.
Foto Svein Erik Fylkesnes

Lørdag er det returoppgjør på Færøyene i deres største hall Høllini a Halsi, også her blir det fullt hus med 1 600 tilskuere som er maks kapasiteten i hallen i Torshavn, det betyr ca 2,7 % av øyas befolkning på 60 000 innbyggere er på kamp på påskeaften.

Vi ønsker våre 3 gutter lykke til, nyt øyeblikket og sug til dere inntrykkene. Gjør som dere alltid gjør, fyr på færøysk temperament og innsatsvilje så kan det fort bli kjekke kamper. Dere vil sannsynligvis bli slått i målprotokollen, men innsatsen er det ingen som tar dere på.

Og vil du sette noen kroner på oddsen så gir tysk sier 1,01 i odds.

I kveld heier vi på Færøyene. Kampen sendes sannsynligvis på ehftv.com. Husk at du må opprette bruker (gratis) for å få tilgang.