Spillerprofil: Ferdinand Octavius Nordahl – Ryger

Spillerprofil: Ferdinand Octavius Nordahl

Vi takker Scandinavian Moods som stiller opp som sponsor av Rygers nr. 3

Ryger Håndball med Ferdinand Octavius Nordahl i spissen tar imot TIF Viking Håndball på onsdag 5. oktober kl. 18:00. Kampen spilles i Stavanger idrettshall.

Dagen før kampen tok vi oss en prat med Ferdinand Octavius Nordahl. Til tross for tap i de to siste kampene, er 21-åringen tydelig på at motivasjonen på laget er sterkere enn noen gang.

Nordahl er oppvokst på Sola og har tidligere spilt både for Viking Håndballklubb og Stavanger idrettsforening. For ham har sammenslåingen av håndballklubbene utelukkende vært positivt ettersom de fleste av spillerne på Ryger har god kjennskap til hverandre fra før. Det betyr mye å spille for Ryger, og 21-åringen opplever at Ryger er et seriøst håndballprosjekt. Derfor har det ikke vært vanskelig å bygge god kultur på laget:

Jeg har tidligere spilt for både Viking og SiF, og siden jeg har vært i begge klubbene er jeg vant til å spille både med og mot de fleste på laget. Jeg kjenner så å si alle fra før, så det har ikke vært vanskelig å bygge god kultur på laget.

Det var imidlertid ikke gitt at det var håndball Nordahl skulle satse. Som barn, gikk han nemlig både på ballett og turn, og i ungdomsårene var han også innom fotball og innebandy: «Til slutt sa faren min at jeg ikke kunne holde på med så mye samtidig, og at jeg måtte velge én idrett å fokusere på. Det ble håndball».  

I dag er Rygers nummer 3 linjespiller, men han forteller oss at han har vært innom samtlige posisjoner på banen. «Jeg har jo spilt alt! Altså målvakt, back, alt! Det var ikke før jeg var rundt 14-15 år at jeg ble plassert på linjen. Rundt den alderen deltok jeg i en cup i Sverige. Vi spilte mot noen tyrkere som var kjempestore, så treneren min bestemte seg for å plassere meg på linjen, og der har jeg blitt siden» sier Nordhal, og fortsetter: «Det var ikke selvvalgt, men det ble posisjonen min til slutt».

Selv om det er tidlig i håndballsesongen, har Nordahl satt seg tydelige mål for sesongen. Slik han ser det, er målet for Ryger å snu hesten å vise at Ryger kan vinne kamper:

Målet er å holde oss på toppen, topp tre hvert fall. Vi har ikke skutt det vekk enda, håper jeg!

Linjespilleren har også satt seg et individuelt mål for sesongen. I omtrent fem år har han slitt med en lyskeskade, så målet hans nå er å holde seg frisk og skadefri gjennom hele sesongen. «Jeg har hatt denne skaden i fem år, eller jeg har hvert fall hatt vondter av og på i fem år nå. Noen ganger går det helt vekk, men så kommer det plutselig tilbake. Jeg håper at jeg klarer å holde meg skadefri hele denne sesongen». Videre råder Nordahl alle som gjennomgår perioder med skader:

Ikke spill med skader. Ikke gjør det jeg gjorde for da blir det bare verre. Hør på fysio og gjør det han sier.

Sier 21-åringen bestemt.

Både onsdagens kamp mot Melhus og søndagens kamp mot Nordstrand endte i tap for Ryger HK. Men ifølge Nordahl, behøver verken publikum eller støtteapparatet rundt laget å frykte. 21-åringen er overbevist om at Ryger skal klare å omstille seg til kampen i morgen:

Nå er det så mye motivasjon på laget, og vi står sterkere nå enn de to forrige kampene. Den siste tiden har vi hatt en tynn tropp med mange skader. For hver dag som går blir vi bare flere og flere. Nå er det bare å kjempe på!

Det håper vi også på, og gleder oss til kampen på onsdag!

Ti kjappe med Ferdinand Octavius Nordahl

 1. Beskriv deg selv med tre ord
  Jeg er nok som regel glad og begeistret. Jeg kommer ikke på et siste ord.
 2. Hvordan vil lagkameratene dine beskrive deg?
  Køddete og glad vil de nok også si, tipper jeg. De beskriver meg nok kanskje også som en humørspreder.
 3. Hvordan vil dine motstandere beskrive deg?
  Irriterende, tenker jeg.
 4. Hvordan er det å kombinere en håndballkarriere med familieliv og jobb?
  Det går greit egentlig. Jeg er ikke så mye på BI i ukedagene. Siden jeg er på mitt siste år på bacheloren i økonomi og administrasjon er jeg maks fire timer på skolen per uke. I tillegg er jeg så heldig at jeg kan jobbe når det passer meg.
 5. Hva er ditt beste håndballminne?
  Det må vel være landskampen mot Østerrike i februar 2020 rett før nedsteningen. Da fikk jeg vist meg frem og jeg følte at jeg gjorde det greit. I tillegg fikk jeg synge nasjonalsangen, og det er ikke alle som får lov til det!
 6. Hvis det ikke var håndball du skulle satse, hva hadde du gjort i stedet?
  Da hadde jeg enten studert og jobbet, eller så hadde jeg gått fotballveien med gutta i Sola.
 7. Hvordan er det for deg å være et forbilde for andre?
  Det er litt rart, men man tilpasser seg underveis. Det er jo selvfølgelig stort å kunne være et forbilde for andre.
 8. Hvis du kunne dratt tilbake i tid og gitt «Ferdinand 16 år» et råd, hva hadde det vært?
  Ikke hør på hva alle andre sier. Da hadde jeg kanskje spilt en annen posisjon og ikke blitt flyttet rundt så mye.
 9. Hvor ser du deg selv om fem år?
  Da er jeg ferdigutdannet, forhåpentligvis i jobb, og har fremdeles gnisten for å spille håndball.
 10. For å bli ekstra godt kjent med deg, nevn én ting få vet om deg
  Jeg er soleklart den beste i Fifa på laget!