Spillerprofil: Trym Hamre Johannessen – Ryger

Spillerprofil: Trym Hamre Johannessen

Etter Rygers tre tap på rad, var det deilig å høste poeng fra søndagens seier mot Herulf Moss. Ryger, med linjespiller Trym Hamre Johannessen, tar imot Ros fredag 28. oktober kl 18:00. Kampen spilles i Stavanger idrettshall.

Vi takker Små øyeblikk kaffebar som stiller opp som sponsor av Trym Hamre Johannessen. Dette sier Små øyeblikk kaffebar-gjengen om Johannessen:

Vår spiller er Trym. Vi valgte ham fordi han selvfølgelig er fra den grønne landsbyen Randaberg, elsker sjokolademilkshaken vår, han er en sjarmerende fyr, dyktig og dedikert. Trym er en viktig spiller for Ryger og har vært solid i store deler av sesongen. Vi håper han banker inn noen mål og viser seg stor og sterk for motstanderen! Masse lykke til med sesongen!

På tirsdag denne uken tok vi oss en prat med Rygers nummer 6.

For Johannessen er Ryger det stedet han går for å koble av og tenke på noe annet: «Her unngår jeg alt stresset i hverdagen», forteller linjespilleren. Utenfor hallen fullfører han studiene sine og arbeide som vikar. Han er på femte året av lektorutdanningen og skal bli historie- og engelsklærer enten på ungdomsskolen eller videregående.

Deilig å snu den vonde trenden

Søndagens seier mot Herulf Moss var viktig. Etter tre tap på rad, smakte det godt med to poeng, forteller Rygers nummer 6:

Vi har en forferdelig førsteomgang og så klarer vi å reise oss og snu skuten i andreomgangen og prestere mye, mye bedre. Det var deilig å klare å snu den vonde trenden.

Videre forteller linjespilleren at seieren mot østlandslaget ga Ryger ny energi: «Det var selvfølgelig en positiv opplevelse. Spesielt med tanke på at vi ligger under med tre poeng til pause. Siden vi har tapt de tre forrige kampene våre, så synes jeg at vi viser god moral og karakter i laget og at vi klarer å gå ut på i andre omgang og snu hele greien».

For Johannessen er målet for denne sesongen først å sammensveise laget – «og så er jo målet, så klart, å være oppe i toppen og kjempe».

Trym Hamre Johannessen har spilt håndball siden har var 10 år. Som mange andre håndballspillere, var han også å finne på fotballbanen i en periode, men forteller at han «fant ut at han ikke var fotballspiller», og satset derfor fullt på håndballen. På spørsmålet om hvorfor det var akkurat linjespiller Johannessen skulle bli, er svaret kort og godt:

«…kun fordi jeg ikke er god nok til å spille i en annen posisjon. Jeg var egentlig backspiller, men jeg var ikke god nok til å være det. Siden jeg kunne stå i forsvar, ble jeg plassert på linjen».

Som linjespiller for Ryger, arbeider Johannessen spesielt med én prosess: «utfordringen nå er å finne min rolle i angrepsspillet. Jeg har blitt brukt mye som forsvarsspiller. Det å komme inn i angrepsform igjen og finne ut av hvordan det fungerer, det er en prosess som jeg er i nå. Så nå arbeider jeg med å omstille meg fra å være kun en forsvarsspiller til å faktisk bidra i angrep òg».

Når vi avslutningsvis spør Johannessen om hans beste publikumminne, svarer han: «Det å ha publikum tilbake på tribunen etter koronapandemien er veldig positivt derfor har jeg alltid gode publikumminner fra alle kampene vi har spilt».

Vi ønsker Trym Hamre Johannessen og alle på Ryger lykke til på fredag og gleder oss til enda en hjemmekamp!

Ti kjappe med Trym Hamre Johannessen

 1. Beskriv deg selv med tre ord
  Uformell, forventningsfull og dedikert.
 2. Hvordan vil lagkameratene dine beskrive deg?
  At humoren min er tørr og at jeg er inkluderende og ivaretagende.
 3. Hvordan vil dine motstandre beskrive deg?
  Altså, sånn jeg er på banen er ikke den jeg er til vanlig. Jeg tror motstanderne vil beskrive meg som en fæl person.
 4. Hva er ditt beste håndballminne?
  Det er egentlig ikke på håndballbanen, men det er å sitte hjemme i sofaen og se Nøtterøy slå Sandefjord sånn at vi rykket opp i eliteserien.
 5. Hvis det ikke var håndball du skulle satse, hva hadde du gjort i stedet?
  Jeg fant fort ut at jeg ikke skulle bli fotballspiller, så det er hvert fall ikke det jeg hadde satset.
 6. Hvordan er det å kombinere en håndballkarriere med familieliv og jobb?
  Det kan være travle dager, men jeg synes det er fint å få koblet av på trening etter en lang dag på skolen. Når det kommer til det sosiale, så er det jo sånn at det blir laget som er det sosiale og det er de på laget du henger mest med og som blir dine nærmeste. Så prøver du å få tid til de andre vennene når det lar seg gjøre.
 7. Hvordan er det for deg å være et forbilde for andre?
  Det er ganske kult, men jeg tar ikke noe lett på det. Jeg har vært med på håndballskolen i mange år og det er mange unger som en skal ta hensyn til, og jeg synes det er veldig fint. Det er en veldig positiv ting å oppleve.
 8. Hvis du kunne dratt tilbake i tid til du var 16 år og gitt deg selv et råd, hva hadde det vært?
  Vær tålmodig og ha troen på deg selv.
 9. Hvor ser du deg selv om fem år?
  Da er jeg jo nærmere 30, så forhåpentligvis er jeg lærer og er etablert i en god jobb. Jeg vet ikke om jeg fremdeles er en seriøs håndball spiller, det for tiden vise.
 10. For å bli ekstra godt kjent med deg, nevn én ting få vet om deg
  Jeg er en åpen bok, så jeg tror de fleste vet alt.