Storseier mot bunnlaget – Ryger

Storseier mot bunnlaget

Vi sikret oss to poeng fredag kveld og vant hele 46-28 etter en solid gjennomføring.
Et svært ungt ROS lag med mye talent mangler foreløpig både fysikk og erfaring på dette nivået og mye skal skje om ikke laget får en rask retur til 2. divisjon. For vår del hadde vi to mål denne kvelden, vinne og se at formkurven er fortsatt stigende. Takk til kampsponsor MAXBO og våre trofaste 400 tilskuere for en fin ramme denne fredagskvelden.

Kjetil Johansen på vei mot storformen
Foto Hans Lie

Seier på hjemmebane mot et bunnlag var en lavoddser og sånn sett er det i seg selv ingen grunn til å ta av etter en storseier som «alle» forventet. Men sett i lys av den vanskelige perioden Rygerlaget har vært igjennom var det før kampen knyttet spenning til om det ble en ny slitekamp eller om vi skulle klare å gjenskape den gode 2. omgangen vi hadde mot Herulf Moss borte sist søndag.

Mye å juble for på benken. Takk til kampsponsor MAXBO for en flott ramme

Svaret fikk vi tidlig. Vi fikk på nytt satt det forsvaret som vi kan og det unge og urutinerte ROS laget møtte en vegg de slet med å trenge gjennom. Det gode forsvaret gjorde at vi fikk både kontringer og ankomster og målene kom på løpende bånd. Gjestene holdt følge fram til 6-5 og 6 spilte minutter. Derfra og ut så Rygerne seg aldri tilbake og løpte over et ROS lag som aldri var i nærheten av å by oss opp på kamp.

Jon-Aksel fikk sjansen i mål midtveis i 1. omgangen og bak et godt forsvar ble det flere redninger.

Deres toppscorer Sondre Skovli som før kampen hadde et imponerende snitt på 8 mål ble holdt nede på 3 mål og det viser litt av den forsvarsjobben som ble lagt ned. Når vi står så bra bakover så blir også jobben lettere for våre målvakter. Kristian vartet opp med flere redninger og det gjorde også unggutten Jon Aksel Bruun-Nygaard når han kom inn i midtveis i 1. omgangen.

En ROS spiller på etterskudd i duellen mot Trondur

Også angrepsmessig var det store framskritt. Jobben for våre gutter blir selvsagt lettere når forsvaret mangler både fysikk og rutine, men både Nordstrand, Melhus og Herulf (som vi slet med 1 omgangen) gav oss problemer, problemer som vi i denne kampen løste bra. Det er gledelig å se Kjetil Johansen på vei mot storformen etter en skadeperiode og våre kantspillere var toneangivende i målprotokollen også denne kampen både på kontringer og mot etablert forsvar. Kjetil ble kåret til vår bestemann, men denne kunne og burde nok havnet hos en annen jærbu. Jonas Løge med 11 mål på 11 forsøk (2 på straffer) for 2 kampen på rad viser at storformen er inne.

Jonas med 22 mål på to kamper. En uttelling på bortimot 100 % er smått imponerende

Det er ingen grunn til å ta av etter 2 poeng mot et lag vi med våre ambisjoner skal slå hver gang, men sett i lys av den tøffe perioden vi har vært igjennom er slike kamper svært viktige bekreftelser på at det vi jobber med på trening gir resultater. Så gir det selvtillit og tro på at vi også skal by bedre motstandere kamp. Den testen får vi neste søndag

Vi har hatt flere skader, i går var det Mathias som måtte ut med overtråkk. I går var Lars Henrik tilbake etter sitt overtrått og noterte seg for 6 mål og erstattet Sindre som måtte står grunnet skade.