Storseier mot Nordstrand – Ryger

Storseier mot Nordstrand

Nordstrand gikk respektløst til verks, tok ledelsen og hang med til det var spilt 18 minutt og det stod 9-9 i målprotokollen. Derfra og ut var det kun et lag på banen og gjestene fra Oslo var aldri i nærheten av å true et hjemmelag som var sultne på både 2 poeng og revansje.

Solid hjemmedebut for Eirik Varpe som noterte seg for 55 % redningsprosent de 45 minuttene han hadde på banen.
Foto Hans Lie

Nordstrand kjemper en tøff kamp for å overleve i divisjonen og hadde ikke tenkt å gi seg uten kamp. De er i starten oppe i en tomålsledelse og selv om vi står bra bakover og ser et par hakk bedre enn gjestene så lar vi de henge med i målprotokollen mye grunnet at vi brenner 5-6 % sjanser og ikke klarer å omsette overtaket i mål. Men det løsnet. Det løsnet skikkelig. Fra 9-9 ble til 16-10 til pause og kun et mål til de blåkledde i omgangens siste 12 minutter avgjør i realiteten kampen.

2. omgang fortsetter som den 1. sluttet. Nordstrand stanger og stanger mot forsvaret, bakerst står Eirik Varpe og plukker både det en målvakt skal ta og han tar også det som han normalt ikke skal ta. Når han slipper til Jon Aksel 15 minutt før slutt har han notert seg for småpene 55 %.

Herman Thysted med debut. Vi ser fram til å se mer til skuddarmen hans

Framover får vi kontring på kontring og i løpet av 2 omgangens første 14 minutter har oslolaget kun funnet veien til nettmaskene våre to ganger og mister både troen og viljen og ser egentlig ut til å ha mest lyst å sjekke inn på første ledige fly.

Med 37-18 seier tar vi to poeng og henger fortsatt med i kampen om en kvalikplass. Det var mye å glede seg over i kampen mot Nordstrand og selv om motstanderen er av en kaliber som vi helst skal slå klart var det mye å glede seg over når vi tok av håndbrekket etter de første 15 minuttene..

God stemning i hallen, her foreviget av Hans Lie og Svein Erik Fylkesnes

Vi gleder oss over at målvakt Eirik Varpe for 2. kampen på rad blir kåret til vår beste spiller og at samhandlingen mellom forsvar og målvakt ser ut til å fungere bra etter så kort tid sammen. Kjekt for hjemmepublikummet å bli kjent med Herman Thysted som får sin debut. Flere andre melder seg også på og har lyst å være med å gi de som har hatt mest spilletid kamp om plassene på laget. Etter en høst med mange skader så er vi i en annen situasjon. Med noen unødvendige poengtap har vi satt oss i en vanskelig posisjon i kampen om kvalik, men fortsetter vi utviklingen så kan vi fort bli en «dark horse» når kampen om kvalik skal gjøres opp i mai.

Andreas og resten av laget hadde mye å juble for.
Foto Svein Erik Fylkesnes.

Neste helg er det Lerøyrunde og a-laget har kampfri. Om 14 dager tar vi turen til Bergen for å møte Viking TIF som har 1,5 fot i Rema 1000 ligaen. Vi får en skikkelig eksamen på hvor vi står da og målet er selvsagt å påføre bergenserne sitt første tap.