Strålende helg for Færøyene og Trondur – Ryger

Strålende helg for Færøyene og Trondur

Vi gratulerer Færøyene med seier i kvalifiseringen etter to seire og et tap. En som har grunn til å være ekstra fornøyd er Trondur som håpet å bli med i kamptroppen og endte opp med 15 mål, toppscorer i to av de 3 kampene og en av spillerne med mest spilletid denne helga. Men det startet heller dårlig for vertskapet

Med sin store stjerne, Sævehofspillernen, Elias Skipagøtu ute med skade var det en tøff oppgave vertskapet stod overfor denne helga. En som ikke var skadet var Trondur Mikkelsen som hadde som mål å bli med i 16 mannstroppen til Peter Bredsdorff Lasen. Den merriterte danske treneren som overtok Færøyene denne sesongen var assistenten til Ulrik Wilbek på landslaget i mange år og har vært trener for det danske topplaget BSH i en årrekke hadde andre planer for den unge Vikingspilleren. Dansken har sett potensialet til Trondur og gav han full tillt fra start. Muligheten tok Trondur med begge hender og leverte strålende prestasjoner med 15 mål på tre kamper og hjemmelagets toppscorer mot både Italia og Latvia. Han var blant de av spillerne som fikk mest spilletid denne helga det svært gledelig å se vår toppscorer prestere også på dette nivået.’

Trondur har vist kvalitetene sine i høst. Nå herjet han mot blant annet Italia. Vi gleder oss til resten av sesongen
Foto: Trine Nessler WichmannMen helga begynte dårlig for Trondur, Helgi, Jonas og resten av det Færøyske laget. Luxembourg som var sett som det antatt svakeste laget gjorde som de ville og vant hele 31-26 i åpningskampen og en skikkelig kalddusj for vertene.
Kamp protokoll fra Færøyene-Luxembourg.

https://www.eurohandball.com/en/matches/202311030103025/luxembourg-faroe-islands/

Lørdag var det kniven på strupen når Italia stod på andre banehalvdel. Italiensk håndball har håndballinteresserte her lokal blitt introdusert for gjennom Nærbø sin e-cup deltakelse. Italienerne kom fra storseier mot Latvia og verdensstjerna Dainis Kristophans på fredagen men denne gang viste øyboerne sin styrke og vant med et mål. 7 av de 27 målene var signert Trondur som var «on fire» denne lørdagskvelden.
Kamp protokoll Færøyene – Italia

https://www.eurohandball.com/en/matches/202311030103028/italy-faroe-islands/

Kan vi få Norge – Færøyene i en kvalik? Helgi og gjengen skal ut i play off. Hvem motstander blir avgjøres etter EM
Foto: Svein Erik Fylkesnes

SIste kamp søndag var det den store skuffelsen Latvia som var på motsatt banehalvdel. To år etter laget deltok i EM er de langt unna det nivået de hadde da og selv ikke med verdens største håndballspiller og PSG profilen Dainis Kristophans på laget var de langt unna avansement og gårsdagens siste kamp som hjemmelaget måtte vinne ble en transportetappe som endte med 26-19 seier til vertskapet, en kamp hvor 10 av 26 mål ble scoret av Vikingspillere.


Kamp protokoll Færøyene – Lativa

https://www.eurohandball.com/en/matches/202311030103029/faroe-islands-latvia/

Vi gratulerer Færøyene og en selvsagt en ekstra gratulasjon til Helgi, Jonas og Trondur. Vi må ta med en gratulasjon til ex Vikingspiller Kjartan Johansen som ikke var med kamp i kamptroppen mot Luxembourg, men var tilbake mot Italia og Lativia.

Også er vi alltid glade når spillerne vender tilbake fra internasjonal oppdrag uten skader…

Nå venter Play-Off for Færøyene, motstander avgjøres etter EM som nå spilles i Slovakia og Ungarn

q10_personell
q10_personell_logo