Strålte i sesongavslutningen på hjemmebane – Ryger

Strålte i sesongavslutningen på hjemmebane

Med et entusiastisk hjemmepublikum i ryggen leverte Rygergutta festhåndball og gav aldri Grenland et eneste håp om å få med poeng hjem fra Stavanger. Det er en sann glede å se hvordan flere av de unge spillerne har vokst med tilliten og ansvaret de har fått når etablerte spillere har vært skadet, søndag satte de etablerte spillerne standarden og den «yngre» garde fulgte opp en etter en.

Grenland kom til Stavanger som tabellnabo og med en nokså klar seier mot oss i høstens kamp og de hadde nok et lite håp om å kunne gå forbi oss på tabellen. Det håpet forsvant etter noen få angrep for når det etter 10 minutt og 3-3 i målprotokollen hadde Grenland fått nok juling av vårt robuste forsvar og begynte å gå på tvers, avslutte fra distanse og de gjorde en rekke tekniske feil. De gangene de forsøkte sto våre fysisk sterkeste spillere klare med brystkassa som en påminnelse om at du ikke «må komme her og komme her». De gangene de kom gjennom sto en strålende opplagt Eirik Varpe klar og plukket det som kom.

Forsvarsdepartementet har avverget nok et angrep. Mikkel og Sune har nøytralisert angrepet. Forsvarsminister Ferdinand og menig Andreas bivåner det hele. Foto Svein Erik Fylkesnes.

Framover var det variert angrepsspill, det var flotte kontringer og det var spilleglede og entusiasme. Når pausesignalet gikk stod det 17-8 og kampen var i realiteten avgjort. Grenland forsøkte seg i starten på 2. omgangen, det ble med forsøket for gjestene som nok mentalt er ferdig med sesongen etter å ha sikret plassen hadde verken ferdigheter eller innsatsen som skulle til for å by oss opp til kamp denne søndagen.

Utover i omgangen slapp enda flere unggutter til uten at laget ble svekket av denne gang. Jobben var gjort, de som kom på banen ville være med på festen og hadde minst like høy selvtillit som de som gikk av banen, så det omgangen manglet av spenning og nerve fikk publikum igjen i flotte scoringer og ikke minst et hjemmelag med spilleglede og entusiasme.

En svensk variant. Theodor i fri flyt. Trine Nessler Wichmann

På en sånn dag kan vi tenke… Om vi hadde slått OSI, Fyllingen, tatt begge poengene mot Randesund eller CSK… Det hadde vi enkelt gjort med den prestasjonen vi leverte i går, da kunne det blitt kvalik. Vi har den plassen på tabellen vi fortjener, vi har vist at vi har et høyere toppnivå enn topp 5, men vi har også hatt et lavere bunn nivå… Det som er gledelig er at utviklingen har vært god sesongen igjennom og ikke minst at flere spillere har til tross for sin unge alder tatt ansvar og vist at de ønsker og kan bidra på dette nivået.

Andreas vår toppscorer og leverte kanskje sin beste kamp i Rygerdrakta denne sesongen. Foto Trine Nessler Wichmann

Nå gjenstår en fin avslutning der vi skal måle krefter med ubeseirede Follo på bortebane lørdag. Det blir en perfekt avslutning på en lang sesong, så skal slitne kropper pleies før vi retter blikket fram mot høsten 24/25, da skal vi komme sterkere tilbake med skadefri tropp og med et kollektivt som skal bite godt fra seg.

Kampen ble avsluttet med to kantspillere fra Stord. Etter et langt skademareritt denne sesongen benyttet Ola sine 10 minutter til å putte inn to befriende mål. Foto Svein Erik Fylkesnes.

En stor takk til våre samarbeidsklubber som har støttet oss gjennom sesongen. Hundvåg, Mastra, MIL, SIF og Brodd er uvurderlige for oss. I går var det Brodd leverte på tribune av samme klasse som det spillerne leverte på banen. Med flere av spillerne jobbene på Nylund skole så var det ekstra stas å ha både trener og spillere å heie på.

En entusiastisk hjemmepublikum anført av vår samarbeidsklubb Brodd gav laget stående applaus i siste hjemmekamp av sesongen