Sturle og Gaston til U-VM – Ryger

Sturle og Gaston til U-VM

Landslagstrenerne Kristoffer Froestad og Rasmus Skytte Hauge har tatt ut sin 16 mannstropp til EM i Montenegro. Blant de 16 spillerne finner du SIF (og Ryger) spillerne Gaston Denichou og Sturle Lea Nilsen.

Det blir en travel sommer for Gaston og Sturle. U gutta (2006) møtes først i Lindesberg i Sverige hvor de spiller oppkjøringsturnering mot Sverige, Spania og Portugal 1-3. august før turen går videre til Montenegros hovedstad Podgorica hvor EM spilles 7. – 18.august. Norge skal i innledende runde møte Danmark, Ukraina og Tsjekkia.

Både Gaston og Sturle har ikledd seg den norske drakta før. Gaston står med 17 mål på 36 kamper, mens Sturle har 5 mål på 13 kamper, nå går altså veien til ferielandet Montenegro og nye kamper med flagget på brystet.Talentsjef Claus Dalgaard-Hansen har til handball.no sagt dette om 06 kullet som nå skal til EM og hva som vektlegges

«Fysisk trening er et område som må vektlegges, forteller talentsjef på guttesiden, Claus Dalgaard-Hansen, som selv har stor erfaring med yngre landslag fra Danmark.

– Jeg ser stor forskjell på treningsintensiteten i hallen og i styrkerommet. De guttene skal lære å presse seg selv ytterligere når de løfter vekter, slik at treningen deres blir mer effektiv. Hvis noen av spillernes eldre lagkamerater leser dette, så har jeg en bønn til dem om at de i hverdagen kan være med på å motivere yngre gutter til å legge enda mer energi i løftene. Det er ikke nok bare å være der, sier Dalgaard-Hansen, og legger til følgende om årgangen:

– Det er en generasjon med mange forskjellige typer. Mange håndballfaglige styrker. Gledelig er det også at det er stor bredde, ikke minst blant de høyrehendte bakspillerne, hvor konkurransen er ekstremt stor, og hvor vi til og med i 35-troppen blir nødt til å utelate spillere med stort potensial. Det kan være vanskelig for spillerne å stå i akkurat nå, men det er meget, meget gledelig for norsk håndball, sier Dalgaard-Hansen.

Gaston for Ryger mot Randesund i 1. divisjon. Foto Svein Erik Fylkesnes

Les hele artikkelen om 06 kullet her
https://www.handball.no/nyheter/2024/06/fine-dager-for-u-gutta-i-oslo/

Her kan du se hele uttaket:
https://www.handball.no/nyheter/2024/06/her-er-u-guttas-tropp-til-em-i-montenegro/