Sune med videre – Ryger

Sune med videre

Sune er ekte SIF gutt som har gått gradene i Stavanger Idrettshall. Etter jul har 19 åringen slått ut i full blomst. Onsdag noterte han seg for 11 mål mot Sandefjord og leverte en ny strålende kamp. Nå blir det ny sesong i Rygerdrakta, mye av æren for hans utvikling denne sesongen gir han til neste års hovedtrener Jonas Dehn Andersen.

Foto Trine Nessler Wichmann

Sune har i mange år markert seg på aldersbestemte lag. Med sin unge alder (f 2005) så hadde han i første halvdel av sesongen sine fleste kamper på rekrutt / lerøy, med enkelte innhopp på a-laget. De gangene han fikk mulighet viste han at han hadde potensiale til å ta nivået i 1. divisjon, men så kom det en ubeleilig skade som satte han ut av trening i 10 uker.

Sune fikk sin debut allerede i fjorårsesongen. Her fra hjemmekampen mot Nøtterøy i sesongavslutningen i fjor.
Foto Trine Nessler Wichmann


Etter jul har Sune slått ut i full blomst og har blitt en like viktig spiller for 1. divisjonslaget som han har vært på rekrutt- og lerøylaget tidligere denne sesongen. Det er derfor svært gledelig at han også neste sesong vil ha Stavanger Idrettshall som hjemmebane. For Jonas, som startet som rekrutt trener og som nå er hovedtrener sammen med Knut Ove Joa, så har han fått jobbet tett sammen med Sune gjennom hele sesongen.
Jonas sier dette om hvorfor Sune han ser fram til å unggutten i Ryger også neste sesong:

«Sune har tatt store steg i denne sesong, hvor han er gått fra å spille få minutter i hver kamp til å vær en avgjørende spiller for oss. Han har det rette verdisett og har på rekrutt tatt et veldig stort ansvar i å skape den rette kultur. På banen er han en toveis-spiller. Defensivt kan man stole på, at han holder egne dueller med stor fysikk og offensivt er han god på duellspillet, men er også i stand til å skape de rette situasjoner for lagkameratene sine. Sune har et veldig stort potensiale og jeg ser meget frem til å ha han i truppen neste sesong.»

Jeg har en god kommunikasjon med Jonas som gjør at jeg senker skuldrene og kan gjøre det jeg er god på. At Jonas er trener betyr mye for at jeg ønsker å fortsette i Ryger. Så tror jeg vi kan prestere godt neste sesong

Sune Ruud

Søndag kl 18 er det sesongavslutning i Stavanger Idrettshall med gratis adgang.Sune sier dette om sesongen så langt og hvorfor han ønsker å spille for Ryger også neste sesong.

Jeg fikk en lang skadeperiode og var ute i 10 uker fra november tll januar. Når jeg kom tilbake var det midt i trenerskiftet og mye nytt. Når Jonas kom inn som trener og det var skader på spillere som sto foran meg i troppen gav det meg en mulighet som gjorde at jeg fikk mye selvtillit. Nå gjør jeg det samme i 1. divisjon som jeg tidligere har gjort i Lerøy og i 3. divisjon. Jeg har hatt en god kommunikasjon med Jonas som gjør at jeg kan senke skuldrene og gjøre det jeg er god på. Jonas er en stor faktor for at jeg vil spille for Ryger, samtidig har jeg stor tro på laget kan presterer bedre neste år.