Super start for Klisterball – Ryger

Super start for Klisterball

De tre Viking-spillernes (Sindre Johannessen, Thomas Husebø og Sebastian Waage Mossestad) nye podcast klisterball har bare rukket å lage fire episoder, men merker allerede mye positiv respons blant lytterne.

Fredagskveld spilte Viking-spillerne Sindre Johannessen, Sebastian Waage Mossestad og Thomas Husebø inn den fjerde episoden av Norges ferskeste håndballpodcast, nemlig Klisterball. Selv om det er en amatør podcast, og guttene nok har det laveste budsjettet innenfor bransjen har det vært god respons fra lytterne så langt.

– Responsen har vært positiv fra venner og andre i håndballmiljøet. Det er mye gode tilbakemeldinger. Det er spesielt kjekt når vi har vært litt skeptiske til en spiller, eller omtalt en spiller for ikke å ha prestert, så klinker han til i en kamp eller to og sender melding at vi tok feil, sier Johannessen lattermildt.

Klisterball tar i hovedsak for seg hver enkelt serierunde i den norske Rema 1000-ligaen for menn, men mannen som startet det hele sier at det nok blir noen sidespor inn i Champions League, europeisk håndball eller eventuelle mesterskap når det skulle være aktuelt.

De er fortsatt i en fase hvor de prøver og feiler litt, men målet er å utvikle seg og kunne lage en teknisk god podcast som er interessant for lytterne. Derfor setter de pris på alt av ris og ros de kan få for å kunne levere et bedre og mer underholdende produkt.

Misfornøyd med håndballdekningen

Guttene forteller at de ideen for podcasten kom av at de savner bedre dekning av den norske Rema 1000-ligaen fra norske mediehus.

– Det er mye av de samme historiene som blir fortalt og dekningen er ikke så bred. Vi vil prøve å gi et enda større innblikk i kampene som spilles, og spillerne som presterer. Rett og slett skape litt mer blest rundt ligaen og norsk håndball, understreker Johannessen.

Johannessen legger til at de også ønsker å åpne for at spillerne selv deltar.

– I den siste episoden vi spilte som kom ut på Spotify og Soundcloud på lørdag hadde vi vår første skikkelige gjest på besøk. Vi var svært takknemlig for at Alexandre Blonz kunne slå av en prat med oss etter Port-kampen deres i Champions League, sier Husebø.

Å invitere diverse aktuelle håndballspillere er ikke noe redaksjonen i Klisterball tenker å stoppe med. Planen sier de er sitte seg ned en av de kommende dagene og prøve å få satt en gjesteliste litt fram i tid, så håper de selvsagt at folk ønsker å prate litt om håndball med dem.

Bærbar podcast

Vanligvis er studioet til Klisterball å finne i et lite møterom i Stavanger Idrettshall, men de tos siste episodene ble spilt inn på Klepp og Hundvåg. Dette er en av fordelene guttene mener de får av at det ikke er så proft.

– I en hverdag som er travel for alle tre gjør det ting svært enkelt når vi bare trenger å ha med oss mikrofonen og PC-ene. Vi kan egentlig spille inn hvor som helst, påpeker Johannessen.

De legger ikke skjul på at det er mye arbeid for å produsere en Klisterball, og de jobber alle tre daglig for å holde seg oppdatert på alt som rører seg innenfor håndball, både i nasjonalt og internasjonalt.

Redigering kan også ofte ta svært lang tid innrømmer guttene.

– Opptaket er uten tvil det gøyeste, og så kommer det virkelige arbeide etterpå, som er redigeringen. Det varierer veldig hvor lang tid det tar etter hvor mye vi får gjort i riktig rekkefølge og om det tekniske fungerer optimalt, forteller Johannessen.

Han legger til at deres største utfordringer som oftest er lyden. Siden de bare har en mikrofon og ikke har et skikkelig podcast kit er det ofte der de fleste utfordringene oppstår. Men de håper alle tre at det fortsatt er et godt produkt og at det faller i smak hos lytterne.