Toppscoreren forlenger – Ryger

Toppscoreren forlenger

Vi er svært glad og samtidig stolte over at Kjartan Johansen tar en ny sesong i Viking Stavanger. Klubbene har stått i kø for å sikre seg fjorårets toppscorer i 1. divisjon.

Kjartan Johansen er et navn flere klubber har lagt merke etter gode prestasjoner både hos oss og på det færøyske landslaget. Det er lenge siden Viking har hatt en spiller som har vært så ettertraktet på overgangsmarkedet og det har vært interesse fra mange land.

Foto Svein Erik Fylkesnes

Kjartan blir en svært viktig spiller for oss når vi skal opp mot norges beste lag. Når våre motstandere har unnagjort sin videoanalyse vil garantert Kjartan være spilleren de vil være mest forberedt på. Vi er sikre på at Kjartan fortsetter sin fine utvikling og at han skal ta øverste nivå like godt som han har gjort i 1. divisjon.

På 23 kamper i fjor noterte Kjartan seg for 169 mål, året før hadde han 99 mål på 18 kamper. Som sin lagkamerat og landsmann Helgi Hildarsson Høydahl finnes det vikingblod også i Kjartan. Tøffe dueller og stor vinnervilje gjør at også Kjartan må ta flere ufrivillige 2 minuttere og han er derfor også i år på topp 10 på utvisningstatistikken.
https://www.vikinghk.no/spiller/10-kjartan-johansen/

Kjartan startet med håndball i St.I.F på Færøyene og var der fram til han var 15 år. Da gikk turen til Danmark og Viborg og spilte der 1 år før det ble retur til moderklubben på Færøyene. Neste utenlandstur ble igjen til Danmark og et halvt år hos Team Sydhavsøerne før turen igjen vendte hjem. Neste stopp ble Fyllingen Bergen før han kom til oss for 2018/2019 sesongen.

Kjartan sier dette om hvorfor han blir hos oss
«Mine to år i Viking har gitt meg stor utvikling. Jeg har under Joar utviklet meg masse som spiller og person. Første året fikk vi etablert oss i 1. divisjon og skaffet oss noen erfaringer. Sesongen i fjor var utrolig gøy og viser hvor mye vi fikk utviklet oss på 2 år.
Neste sesong blir meget spennende, igjen blir det et år hvor vi skal skaffe oss masse erfaring og skal få spille mot de beste i landet»

Jeg har utviklet meg masse som spiller og person i Viking Stavanger.
«Kjartan Johansen»

Vi er selvfølgelig svært glad for at Kjartan blir med oss videre opp i eliteserien og en spennende høst venter for både Viking og Kjartan. I tillegg til kamper i Rema 1000 ligaen venter EM kvalifiseringskamper med Færøyene og i den potten ligger kamper mot noen av de store håndballnasjonene i europa

Anne Jorunn fikk mange klemmer av Kjartan når han ble kåret til banens beste spiller. Her med flotte blomster fra vår samarbeidspartner Musegatens blomster.
Foto: Svein Erik Fylkesnes