Trenerskifte – Ryger

Trenerskifte

Vår hovedtrener Morten Moldrup gav før jul beskjed om at han ikke ønsket å forlenge kontrakten når den utløper etter denne sesongen. Etter en sesong med lavere poengfangst enn ønskelig har klubben nå konkludert med at de ønsker skifte på trenerside med umiddelbar virkning.

Foto Peder Thysted

Morten ble Rygers første trener når han tok flyttelasset med fra Bjørnar og Bergen til Stavanger for å ta fatt på fusjonen mellom Viking Stavanger og SIF. Det har vært to år med mange endringer, to klubber som skulle bli en, utskiftninger i spillertroppen og økonomiske grep som har måtte bli tatt underveis for å møte økte kostnader og manglende innfridde markedsmål.

Morten har hatt et stort engasjement og har lagt ned utallige timer i Stavanger Idrettshall for å bygge et fundament for å utvikle både lag og klubb. Sportslig har det svingt stort i prestasjonene. Vi har på vårt beste vist oss fra et høyt nivå, men med et ungt lag med store utskiftninger har vi ikke fått den stabiliteten vi ønsker. Dette kombinert med perioder med utfordringer på skadefronten har gjort det krevende å stabilisere prestasjonene til å være en reell utfordrer til topp 3.

Foto Svein Erik Fylkesnes


Kampene kommer tett nå framover og den manglende stabiliteten gjør at klubben velger å ta grep nå.

«Vi vil takke Morten for den jobben han har gjort for Ryger. Med sin store arbeidsinnsats og sterke ønske om å løfte Ryger og Stavangerhåndballen er det ingen lett avgjørelse å gjøre endringer i trenerapparatet nå. Samtidig så er poengfangsten og den manglende stabiliteten grunn til bekymring og årsaken til at styret har trukket denne konklusjonen» sier styreleder Tor Henrik Knutsen. Morten har opptrådt profesjonelt og lojalt mot alle beslutninger som vi har tatt, vi ønsker han all lykke til videre fortsetter Knutsen. 

Foto Svein Erik Fylkesnes

Inn som trener kommer tidligere Solatrener Knut Ove Joa som sammen med assistenttrener Tord Bleivik og rekrutt trener Jonas Dehn Andersen skal legge strukturene for resten av sesongen. Joa er i dag trener for det sveitsiske damelandslaget og vil være opptatt i de internasjonale uker.

«Vi er glad for at Knut Ove har takket ja til å bidra for oss. Knut Ove har mange år som trener og vi håper hans erfaring kan gi oss stabiliteten vi trenger for å løfte oss. Både Jonas og Tord kjenner laget godt og vi er trygge på at de kan ivareta dette når Knut Ove er opptatt med Sveits sier styreleder Tor Henrik Knutsen.