Trondur blir Kristiansandspiller neste sesong – Ryger

Trondur blir Kristiansandspiller neste sesong

«Jeg har hatt mine to beste håndballår i Stavanger, nå går turen videre, men heldigvis er det mange kamper igjen». Turen til Trondur går til Kristiansand. Før den tid så skal han være med å krige for vår mulighet til en kvalifiseringsplass.

Trondur kom til oss fra den danske klubben SUS Nyborg for to år siden og har vist seg som en av de aller beste spillerne i 1. divisjon. I fjor noterte han seg for 124 mål, et snitt på 6,2 pr kamp, mens han i år hittil har hamret inn 110 mål, noe som gir et snitt på 7,3 mål.

Trondur i aksjon mot Bergen
Foto Trine Nessler Wichmann


Vi har lenge visst at Trondur var klar for et nytt nivå og at denne sesongen ville bli den siste. Vi har jo fortsatt små muligheter til Rema 1000 liga, men samtidig er det fullt forståelig at en spiller med både ambisjoner og ferdigheter til et høyere nivå nå forlater oss. Sånn er håndballen og selv om vi helst skulle hatt Trondur i Stavanger enda lengre er vi takknemlig for de to årene vi fikk og ikke minst er det utrolig kjekt å se at han i vår klubb har hatt en så god utvikling at han både er etablert på det færøyske landslaget og nå tar steget opp i Rema 1000 ligaen.

Alle midler tas i bruk for å stoppe Trondur
Foto Hans Lie


Trondur sier dette om overgangen til Kristiansand:

“Etter 2 sesonger i Stavanger hvor jeg har trivdes veldig bra og har hatt mine beste håndball år, er jeg nå klar for at ta steget videre. Jeg er takknemlig for oppholdet mitt i Stavanger og ønsker klubben lykke til videre. Heldigvis er det ikke over ennå, og vi har kamper som skal vinnes i år.”

Trondur blir lagkamerat med fjorårets Viking kaptein Helgi Høydahl.

I kamp mot CSK
Foto Atle Mork Oftedal